Кирил Изов, Майкрософт: Предлагаме технологии, с които да подкрепим бизнеса във всяка стъпка по пътя към облака

Юли 12, 2012 от Ваню Кръстев

Windows Azure ще се предлага в нови географски региони, включително и България. Освен това Microsoft разширява и функционалностите на платформата, стартирайки нови услуги, целта на които е да опростяват създаването на приложения в облака и локалните сървъри. Според компанията чрез съчетаването на инфраструктурни и платформени услуги новите услуги осигуряват по-голяма гъвкавост по отношение на начините, по които потребителите изграждат или прехвърлят приложения към облака. Повече за технологията разказва Кирил Изов, продуктов мениджър „Сървърни технологии и средства за разработка“, Майкрософт България:

 

Г-н Изов, нека в началото на нашия разговор да дадем на читателите ни една хубава основа за това какво всъщност представлява Windows Azure?

Windows Azure е преди всичко технологична платформа, която служи за разработване, хостване и управление на услуги в облака. Windows Azure предлага богат набор от услуги до поискване (on-demand), които включват изчисление и съхранение на данни, мрежова свързаност, управление на съдържанието, създаване и поддръжка на виртуални машини и много други. Всички тези услуги работят в нашите центрове за данни, които към този момент са 8 на брой в целия свят.

Едно от основните предимства на Windows Azure е автоматизацията на управлението на инфраструктурата – по този начин разработчиците могат да фокусират вниманието си изцяло в разработката и поддръжката на предлаганите от тях приложения или услуги. В резултат на това използването на Windows Azure като платформа за разработка води до по-кратко време за представяне на нов продукт или услуга на пазара и намалява значително оперативните разходи за управление и поддръжка на приложенията. Едно от другите основни предимства на Windows Azure е, че предоставя възможността за хибридна инфраструктура, интегрирайки облачните услуги с локалната ИТ инфраструктура на клиентите посредством единни средства за нейното управление и без значение дали тя е базирана на технологиите на Microsoft.

Наскоро обявихте, че Windows Azure вече е достъпен и в България. Какво би трябвало да означава това за българските компании? Къде са възможностите за тях, както и за българските разработчици?

На 7 юни тази година направихме две важни стъпки в развитието на платформата – добавянето на редица нови функционалности (включително IaaS) и представянето на услугата в редица нови пазари, включително и в България. Всички български разработчици могат да се регистрират безплатно за 90-дневен пробен период, както и за предварителен преглед на новите функционалности, които все още са в тестов период. Всички български разработчици могат много бързо и лесно да мигрират своите .NET приложения в Windows Azure, тъй като както платформата, така и средствата за разработка са единни. Имаме добри новини и за разработчиците, които използват други среди като PHP, Java, Python и Node.JS – те също могат да се възползват от Windows Azure, тъй като услугата е междуплатформена. Windows Azure е особено подходящ за стартиращи компании, които могат да предложат на клиентите си гъвкави лицензионни модели, като се възползват от предимствата на облачните технологии – а именно заплащане според използвания ресурс, както и нулеви първоначални разходи за изграждане на самата инфраструктура.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes