Компаниите трябва да събудят дремещите функционалности в своето ERP

Ноември 17, 2010 от itFORUM

Ваню Кръстев

Оказва се, че голяма част от функционалностите в една ERP система не се използват и това е сериозен проблем, който води до негативно отношение към нея. Но всъщност сами по себе си те са един инструмент, който ако не се използва по правилния начин, може и да попречи на компаниите. За да се оползотвори максимално инвестицията в един ERP инструмент, потребителите трябва да се възползват от всички функционалности, които той предлага, както и от възможността да ги разширят с минимални усилия в процеса на своето стратегическо развитие. Темата за възможностите за разширяване и оптимизиране на съществуващите ERP и CRM решения бе засегната на втората годишна конференция на Майкрософт България “Ден, посветен на бизнес решенията”.

„Компаниите трябва да преминат от оперативно към стратегическо управление на процесите в бизнеса си и системите за управление на бизнеса са тези, които предоставят нужната информация и анализи. В динамиката на икономическата среда, визията и стратегията са факторите, които играят основна роля за развитието и успешната работа на фирмите”, каза Орлин Дочев, директор „Решения за управление на бизнеса”, Майкрософт България.

В момента повечето технологии, които преди време сме смятали за част от далечното бъдеще, всъщност вече съществуват на пазара и те могат да бъдат използвани, но това не се прави. Дори ако потребителят е закупил една такава “технология от бъдещето”, той всъщност не знае как да извлече от нея максималните й възможности. “В системата от продукти на Майкрософт Дайнамикс има много такива инструменти, но за съжаление те не се използват от потребителите”, коментира Иво Дрешков, мениджър партньори “Решения за управление на бизнеса” в българския офис на компанията. Поради това Майкрософт предлага на своите партньори-внедрители система от въпроси и отговори, с които да идентифицират проблемите на компаниите, за да ги решават с функционалностите на внедрения вече ERP продукт. Тази система обхваща не само стандартните функционалности, но и модифицираните от партньорите вертикални решения. Освен това позволява на внедрителите да въвеждат в списъци ключовите потребители на ERP решението в дадена фирма, за да могат да провеждат с тях стандартизирани разговори за евентуални проблеми, оценка на възможностите и бъдещите стъпки за реализация. Целта е не само да се предложи някакъв набор от модули, които биха служили на бизнес нуждите на организацията, но и да се създаде времеви и финансов план, за да може и внедрителят, и клиентът да знаят кога и какво предстои да се случи в процеса на усвояване на новите ERP функционалности. 

Дрешков засегна и факта, че в бизнес продуктите на Майкрософт “дремят” и редица функционалности, за които клиентите не знаят, въпреки че ги имат лицензирани. Една от тях е и цялостната платформа на компанията, осигуряваща бизнес аналитичност и която се развива и застава все по-близо до възможностите на самостоятелните BI продукти, предлагани на пазара. 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes