Конференция разисква проблемите около финансирането за ERP системи

Февруари 29, 2012 от itFORUM

Специализираната бизнес конференция „Евро-финансирано ERP. Проблеми и решения“ще се проведе на 6 март 2012 г. (вторник) от 10.00 до 16.00 часа в Конферентен център „Rainbow Plaza”, гр. София. По време на Конференцията ще бъдат дискутирани предизвикателствата и възможностите пред българските компании, които предстои да внедряват информационни систeми за управление на бизнеса (ERP). Организатор на събитието е LLP Dynamics България, един от лидерите на българския пазар за внедряване на ERP системи. Събитието се подкрепя от редица компании от ERP сектора в България и от бизнес и браншови организации.

 

Конференцията ще бъде официално открита от Томислав Дончев, министър по управлението на средствата от Европейския съюз. Гост-лектори ще бъдат специалисти по европейско финансиране и проектен мениджмънт от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, изявени български и международни специалисти по информационни системи за управление на бизнес процесите и мениджъри на компании, внедрили успешно ERP системи.

Поканени за участие в събитието са представители на ръководствата на всички български компании, които са кандидатствали и се очаква да спечелят европейско финансиране по програмата за „Покриване на международно признати стандарти и въвеждане на системи за управление в предприятията“ на ОП „Конкурентоспособност“ за внедряване на ERP/CRM системи.

Темите, които ще бъдат дискутирани, са в няколко основни направления:

- особености и специфики на целия процес от избора на доставчик и конкретно ERP решение до реалното му внедряване;

- паралел между стандартния процес по внедряване на ERP решение и процеса при изпълнение на тръжна процедура;

- рискове и неизбежни проблеми, които се очаква да възникнат в хода на подготовката и изпълнението на евро-финансираните проекти;

- превантивни мерки и възможности за  разрешаване на тези проблеми. Конкретни предложения на LLP Dynamics;

- отхвърлените проекти – възможни решения.

Основната цел на конференцията е да подготви компаниите за това какво да очакват в етапите, следващи обявяването на резултатите и сключването на договор за евро-финансиране.

Българските компании кандидатстваха през 2011 г. за финансиране на покупка и внедряване на софтуерни системи за управление на бизнеса (ERP) по програмата за „Покриване на международно признати стандарти и въвеждане на системи за управление в предприятията“ по ОП „Конкурентоспособност“. Общият размер на публичните финансови средства е близо 25 млн. евро. Няма минимален размер на помощта по един проект, а максималният е 200 000 евро. Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 75% от допустимите общи разходи. Очаква се одобрените за финансиране компании да бъдат обявени до края на месец март 2012 г.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes