Контракс стана партньор на най-големия издател на SSL сертификати - VeriSign

Юни 1, 2011 от itFORUM

Контракс сключи договор с най-големия издател на SSL сертификати в световен мащаб VeriSign. Световната компания вече е част от Symantec Corporation – лидер в информационнта сигурност.

 

Symantec Corporation (Secure Socket Layer) e криптографски протокол, който осигурява сигурност на комуникацията, която преминава по мрежа, като например интернет. SSL криптира сегменти от мрежовата комуникация и по този начин защитават информацията, която преминава от една точка до друга.

 

В портфолиото на VeriSign влизат и други големи издатели на SSL сертификати акто Thawte, Equifax и GeoTrust. Заедно трите марки държат около 45% от световния пазар.

С експоненциалното нарастване използването на интернет за всякакъв род дейност, съответно нарастват и заплахите към сигурността на чувствителна информация – лични данни, банкови сметки, фирмени тайни и др. Именно доверието на потребителя към интернет услугите е ключов фактор за успешен интернет бизнес. Сертификатите на VeriSign чрез опцията за разширено валидиране (Extended Validation) дават абсолютната сигурност за автентичността на посещаваните интернет сайтове.

Конракс предлага и продуктите на VeriSign за гарантиране безопасността на съдържанието на сайт и SSL сертификати за подписване на програмен код.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes