Кристоф Кадерли, IBM: Много хора ще се учудят колко са достъпни BI решенията

Ноември 19, 2010 от Александър Главчев

Продуктите за бизнес анализи трябва да бъдат удостоявани с внимание и от страна на малките компании и на тях не трябва да се гледа като на област, запазена само за големите „риби“. Това е мнението на Кристоф Кадерли, отговарящ за маркетинговите и стратегическите инициативи, свързани с управлението на работните процеси и системите за анализ, който гостува в България, за да изнесе лекция по време на традиционната BI конференция, организирана от IDC. В интервю за читателите на itFORUM Кадерли сподели вижданията си за бъдещето на бизнес анализите, както и дали сложността на тези софтуерни системи задължително е пречка.

 

По какъв начин икономическото свиване влияе на BI?

Хилари Клинтън има едно много удачно изказване, което гласи, че всяка добра криза трябва да се използва (Never waste a good crisis), така че по време на тежки периоди хората да спрат и да помислят как да се приспособят. Не става дума само за финансовата криза, това е само едната страна на нещата. Ставали сме свидетели и на други подобни събития. Хората обаче трябва да се замислят дали са достатъчно ловки, когато става дума за промени. Можем да ги онагледим, като оприличим компаниите на различни плавателни съдове. Всеки трябва да си отговори на въпроса дали неговата организация е танкер или бързоходен катер. За да могат обаче промените да бъдат задвижени, е необходима информация, която идва на базата на анализи. Смятам, че кризата предизвиква възход при BI, при управлението на промени и, разбира се, при аналитичните решения.

Също така промените трябва да са стратегичеки и да започват отгоре надолу – от членовете на борда и изпълнителния директор.

Каква е визията на IBM по отношение на системите за бизнес анализ? Какво ви диференцира от останалите играчи на пазара?

Нашата цел е да доставяме на бизнесите прозрения, така че да предоставяме възможности за взимане на информирани решения. А техни логични следствия са добрите резултати. Също и по-разумно управляване на дадената банка или телекомуникационна компания, така че например да се избегне прехвърлянето на служители от една организация в друга. Разумно управление означава също грижа и отговорно отношение към околната среда – колкото по-малко енергия използвате в дейта центъра си, толкова по-добре. По-малкото отпадъци пък означават и по-малко средства. Така че в крайна сметка става дума за комбиниране на много на брой бизнес ползи, които се постигат и задвижват чрез ИТ.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes