Кулбокс пуска пълноценен гигабитов интернет за дома

Септември 13, 2016 от admin

Скоростта на услугата ще е най-висока в страната ни, а договорите ще са безсрочни

Днес високотехнологичната компания Кулбокс за първи път в България пуска пълноценен гигабитов интернет, предназначен за крайни клиенти. Компанията отчита, че все повече хора използват все повече устройства, свързани с мрежата в домовете си, и затова скоростта на сваляне и качване става все по-ключов фактор за удовлетвореност. Новата услуга предоставя достатъчно скорост за всички в домакинството и всички техни устройства онлайн, без това да влияе на качеството на връзката и на потребителското изживяване.

При пълноценния гигабитов интернет българската и международната скорост за сваляне е до 1 Gbps, българската за качване е също до 1 Gbps, а международната за качване – до 100 Mbps. Тази висока скорост осигурява сваляне на HD филми за секунди, незабавен достъп до приложенията в облака, стрийминг на 4К видеa и гейминг в реално време без прекъсване и закъснение. Други предимства са мигновеният достъп до видео обучения и онлайн курсове и потенциал за превръщане на домовете в „умни къщи” и управление на всичко в тях от разстояние.

За момента услугите ще се предлагат в Пловдив и Велико Търново, като се очаква Кулбокс в близко бъдеще да разшири покритието и за други градове.

Гигабитовият интернет ще се предоставя като самостоятелна услуга cooolNet и в пакета cooolHome. С тях се предлагат най-оптимални възможности за потребителите, направени въз основа на наблюдения и постоянно усъвършенстване. Услугата cooolNet ще продължава да се предлага на цена 24,90 лв. на месец и всички нейни текущи клиенти ще преминат постепенно към новите скорости. Пакетната услуга cooolHome е изцяло нова, и освен гигабитов интернет, ще включва Wi-Fi рутер, IP телевизия с над 150 програми и 100 безплатни минути за разговори  към фиксирани и мобилни мрежи в България и Зона 1. Цената на пакета ще бъде 34,90 лв. на месец и всеки от текущите клиенти ще може да премине към новата услуга без значение дали е в условие на срочен договор.

Услугите с пълноценен гигабитов интернет ще се предоставят с безсрочен договор и без инсталационна такса. Това означава, че потребителите ще могат по всяко време да се откажат от услугата с предизвестие, но без допълнителни утежнения.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes