Ланком България пусна първите си два рутера и един суич със собствената си марка SeaMAX

Февруари 25, 2013 от itFORUM

Българският доставчик на мрежово оборудване и компютърна периферия Ланком България пусна първите си два рутера и един суич със собствената си марка SeaMAX. Под това име на пазара вече успешно се предлагат различни видове медни и оптични кабели, комуникационни шкафове и аксесоари, както и компоненти за изграждане на структурни кабелни системи. Новите продукти включват 8 - портовия Fast Ethernet суич SA-SF108D, както и безжичните рутери SA-WR604N и SA-WR915ND. Трите модела са ориентирани към малки и средни фирми, както и домакинства, ценово достъпни са и разполагат с някои от най-актуалните нови функционалности, характерни за техния клас.

 

Осем портовият Fast Ethernet комутатор SA-SF108D

Компактният модел е специално създаден за домашни и малки офиси, както и за малки фирми. Той се отличава с лесен за използване интерфейс, висока производителност и поддръжка на технологии като Auto MDI/MDI-X и NWAY Auto-Negotiation. Комутаторът е напълно съвместим със стандартите IEEE802.3 10Base-T Ethernet и IEEE802.3u 100Base-TX. Освен това той поддържа суичинг методологията store-and-forward, както и MAC address self-learning/auto-aging. Компактните му размери го правят удобен за пренасяне и поставяне в помещения с ограничено работно пространство.

Безжичният N рутер SA-WR604N

Устройството поддържа безжична скорост на пренос на данни до 150Mbps и работи с мрежовите стандарти IEEE 802.11g, IEEE 802.11b, IEEE 802.11n. Разполага с един 10/100M RJ-45 WAN порт и четири 10/ RJ-45 LAN порта, което го прави напълно подходящ за нуждите на малки и средни фирми, домакинства, както и различни специализирани събития, заведения и др. обекти, за които качественият безжичен достъп до мрежата е важен. Рутерът поддържа технологиите Auto-Negotiation и Auto MDI/MDIX. Той работи при честотен обхват 2.4 – 2.4835GHz, разполага с една фиксирана антена и поддържа вградени NAT и DHCP сървър, DMZ хост, DDNS, както и VPN Pass-through (PPTP/L2TP/IPSec). Функциите му за сигурност включват WEP/WPA/WPA2 криптиране и филтриране по MAC адрес. Устройството може да работи с операционни системи Windows 2000/XP/Vista, Windows 7, MAC OS или различни дистрибуции на Linux и поддържа браузърите Microsoft IE, FireFox и Safari за уеб режим на конфигурация.

Безжичният N рутер SA-WR915ND

Този модел поддържа безжична скорост до 300Mbps и работи със стандартите IEEE 802.11g, IEEE 802.11b и IEEE 802.11n. Разполага със същите портове като SA-WR604N, работи в същия честотен диапазон и подобно на него поддържа Auto-Negotiation и Auto MDI/MDIX, както и същите технологии за сигурност. За разлика от него обаче този рутер разполага с два броя подвижни антени. Сред екстрите му са отделен бутон за включване и изключване на безжичната мрежа, както и дисплей, указващ броя на потребителите. Поддържаните браузъри при режим на уеб конфигурации също не се различават от предходния модел.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes