ЛД ООД e първата българска компания с MS Dynamics NAV 2013 и интеграция със CRM и BI

Юли 4, 2013 от itFORUM

ЛД ООД стана първата българска компания, работеща с най-новата версия на ERP решението Microsoft Dynamics NAV 2013, след като Тим ВИЖЪН България реализира първата успешна локализация на продукта за България. В допълнение е внедрена и интегрирана и последната версия на Microsoft Dynamics CRM. Целият проект е реализиран в рамките на два месеца, а данните от системите се извличат и анализират със self-service BI продукта Tableau. 
 
ЛД ООД предлага пълна гама машини и машинни компоненти, с офиси и складове в София, Пловдив, Варна, Русе и Плевен. През 1995 г. започват търсенето си на подходящ за компанията софтуер. След няколко неуспешни опита със счетоводни програми и специално разработен за тях софтуер, решават да инвестират в ERP система. Избират Microsoft Dynamics NAV, тогава под името Navision, с който работят вече над 10 години. Системата е ъпгрейдвана веднъж през 2007 г., а текущото обновяване и интегриране със CRM инструмент е израз на решението на мениджмънта да максимизира вече направената инвестиция с добавяне на нови функционалности, които да помогнат на фирмата да посреща по-ефективно предизвикателствата в бизнеса си.
 
„Внедряването на CRM система беше наложително. Бяхме сигурни, че с нейна помощ ще можем да повишим броя сключени сделки с поне 10-20%. При нас е изключително важно да следим проектите – имаме сделки за машини, струващи милиони. Искахме да правим точна оценка на клиентите, да ги анализираме по групи продукти, да правим целенасочени маркетингови кампании. Можем да кажем, че определено сега имаме по-добра организация, работи се целенасочено и можем да проследяваме всички действия, свързани с клиентите“ – обясни Богдан Станков, търговски директор в ЛД ООД.
 
С новата версия на Microsoft Dynamics NAV също получават няколко нови и полезни функционалности. Едни от тях са „поръчки за асемблиране“ и „планиране на паричните потоци“. Идва и нов начин на работа за потребителите – така наречения Role Tailored Client. С него се проектира различен интерфейс за всеки отделен потребител, в зависимост от неговата роля, така че да улесни максимално работата му със системата.
 
За внедряването на self-service BI продукта Tableau се взима решение след два неуспешни опита с BI системи, изискващи постоянна намеса от IT специалист, невъзможност бързо и гъвкаво да се стигне до критична за бизнеса информация и проблем от факта, че данните се намират в различни системи – ERP системата, външни файлове и други.
 
„С Tableau мога сам да създавам и анализирам справките си по всяко време на деня. Не ми трябва специалист, който да тегли и обработва данните, а в същото време работя с напълно актуална информация. Например по няколко пъти на ден проверявам продажбите и поръчките за продажба. Други справки, които са много важни за нас, са продажби по периоди – ден, месец, тримесечие, продажби по област и община, анализ на склад по обръщаемост и възвръщаемост. На база тези анализи в момента правим реорганизация на склада, която ще ни спести доста разходи“ – сподели Богдан Станков. 
 
От ЛД ООД не смятат да спрат оптимизацията до тук. Като следващи дейности са планирани интеграция на CRM с мобилни устройства и разширяване на лиценза за Tableau, за достъп и на външните търговци до BI решението. 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes