LG Electronics показа първия в света потребителски 4K OLED телевизор, часовника G Watch R и прахосмукачките CordZero

Септември 8, 2014 от itFORUM

Грандиозна нова продуктова линия представи LG Electronics (LG) по време на най-голямото изложение за потребителска електроника в Европа - IFA 2014. LG участва в изложението с темата „Иновации за по-добър живот“ и представи рафинирано и умно потребителско преживяване в цялата си гама от потребителска електроника и домакински уреди, включително първия в света потребителски 4K OLED телевизор, часовника G Watch R с Android WearTM, прахосмукачките CordZero и уреди, които отговарят на текстови съобщения.

 

    “Това, което потребителите наистина желаят, е да живеят един по-добър живот, но без да се отказват от технологиите, които всъщност понякога правят живота по-сложен,” каза Уайне Парк, изпълнителен вице президент и завеждащ глобалните продажби и маркетинг в LG Electronics. “Хората искат да имат технологии в дома си, и докато са в движение, но страничния ефект от това желание често пъти е по-високо ниво на комплексност. Компанията LG е готова да покаже на потребителите в Берлин най-модерните си иновации, които са разработени с единствената цел да направят живота на хората по-добър и удобен.”  

Бъдещето на телевизията: телевизорът LG 4K OLED TV

С представянето на първия в света търговски модел на 4K OLED телевизор, който се отличава с най-добрата технология на дисплея в момента, LG продължава да води в развитието на OLED телевизионния пазар. В тазгодишното издание на IFA, 4K OLED телевизорите на LG ще предложат перфектна цветова експресия, безкраен контраст и 4K резолюция - 33 милиона субпиксели - за един нов вид изживяване с изключително ясни и детайлни изображения и безкрайно контрастно съотношение. Ергономично извитият екран на 4K OLED TV създава потапящо в картината преживяване и разполага с широк ъгъл на гледане.   Друг технологичен пробив на хоризонта е 77-инчовият гъвкав OLED телевизор, който позволява на зрителите да регулират степента на изкривяване в зависимост от големината на публиката или типа гледано съдържание. Този усъвършенстван OLED телевизор автоматично оптимизира звука и качеството на картината, за да съответстват на степента на изкривяване. LG също ще представи нов 55-инчов извит OLED телевизор, чиято стойка е обсипана с кристали Swarovski. Блестящите кристали допълват брилянтните, точни цветове, произведени от самоосветяващите се пиксели, а резултатът е елегантност която не може да се сравни с нищо друго.  

Най-доброто качество на картината в съчетание със смарт опции

LG показа цялостна колекция от ULTRA HD телевизори с разнообразни размери на екрана - 49, 55, 65, 79, 84, 98 и 105 инча. Благодарение на IPS 4K панела, който предлага точно възпроизвеждане на цветовете и широк ъгъл на гледане, клиентите могат да гледат тези телевизори от почти всеки ъгъл, без да забележат каквото и да било избледняване на цветовете или загуба на контраст. 105-инчовият ИЗВИТ ULTRA HD телевизор с екран CinemaScope със съотношение 21:9 е с резолюция 5K (5120 x 2160), в която има 30% повече пиксели от стандартните 4K телевизори. Огромният екран на този телевизор предлага на зрителите истинско кино преживяване, като добавя впечатляващи 7.2 канала и 150-ватова саунд система.   Всички LG ULTRA HD телевизори ще излъчват разнообразно Ultra HD съдържание от партньори като Netflix, Amazon и Wuaki, както и Ultra HD програми за европейски зрители в партньорство с Filmbox Live, Maxdome, videociety и Okko. А с технологията True 4K Engine, съдържание със стандартна (SD) и висока (HD) разделителна способност, може да бъде премащабирано до качество с почти 4K за още по-голямо зрителско удоволствие.   Платформата LG webOS Smart+ е интегрирана във всички OLED и ULTRA HD телевизори. Тя съчетава опростено и интуитивно потребителско преживяване с бърз и лесен достъп до света на развлекателното съдържание. Платформата LG webOS предлага по-лесно търсене и откриване на съдържание и позволява на потребителите да превключват лесно между приложения, услуги, предавания на живо и съдържание, съхранявано на външни устройства. С помощта на анимирания герой BeanBird в webOS, потребителите безпроблемно могат да конфигурират и свържат телевизора. По време на тазгодишното издание на IFA, посетителите създадоха свои собствени BeanBird герои на голяма видео стена на щанда на LG.   Като допълнителна изненада на IFA, LG показа и първия си 8K телевизор (7680 x 4320) - 98-инчов уред, който има 16 пъти по-голяма резолюция от Full HD телевизор и  4 пъти по-голяма резолюция от тази на стандартен 4K телевизор.  

Преносими устройства от бъдещето

Вървейки по стъпките на LG G Watch, едно от първите на пазара преносими устройства с Android Wear, LG има за цел да стане лидер в сегмента за преносими устройства, като слива класическия дизайн с прогресивна технология. Новият LG G Watch R е първият в света аксесоар в стила на часовник, който има цял кръгъл пластмасов OLED (P-OLED) дисплей, използващ 100% от лицевата част на часовника. Най-новият модел на LG с Android има класически дизайн и здрав корпус с рамка от неръждаема стомана, а потребителите могат да направят избор на лицева част от цяла колекция.   KizON, устройството на LG за деца с форма на гривна е доказателство за ангажимента на LG да предоставя продукти, които са не само иновативни, но и подходящи за семейството. KizON гривната е създадена ексклузивно за деца в предучилищна възраст и деца в начално училище, за да предоставя на родителите информация в реално време чрез смартфона им относно местонахождението на децата им.   

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes