LG представи новите си смарт телевизори

Януари 7, 2011 от itFORUM

Нова серия от „умни” телевизионни продукти с LG SmartTV платформа представя за първи път LG Electronics на международното изложение на потребителска електроника CES 2011 в Лас Вегас. Новите FULL LED 3D и плазмени 3D телевизори на компанията,както и серията CINEMA 3DTM TV осигуряват бърз и лесен достъп до онлайн съдържание и специалните LG приложения.

„Умните телевизори на LG разполагат с най-доброто от технологиите за връзка с интернет, като по този начин осигуряват безгранични възможности за забавление - обясни Хавис Уон, президент и главен изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company. - Вслушахме се в препоръките на нашите клиенти и сътворихме продукти, толкова лесни и интуитивни за използване, че на практика всеки в семейството може да се радва на новите възможности на телевизионните технологии още днес”.

Едно от най-големите улеснения в умните телевизори на LG e изчистения от излишни функции екран за управление Home Dashboard.Той е разделен само на четири основни секции – TV Live (телевизия на живо), Premium Content (премиално съдържание), TV Apps (ТВ приложения) и Launcher Bar (меню за бърз достъп). По този начин потребителят е винаги на „клик” разстояние от желаното съдържание.

За да гарантира максимално лесно управление LG създава и ново дистанционно без излишни бутони и усложнения. Докато голяма част от дистанционните днес приличат на клавиатура на компютър, компанията поема в обратната посока, за да предложи Magic Motion Remote Control. То работи на интуитивен принцип като е достатъчно зрителят просто да насочи курсора към желаната опция и с едно кликване да я активира.

„Умните” телевизори на LG осигуряват незабавен достъп до огромна база данни със съдържание, както от утвърдени доставчици като Netflix и CinemaNow, така и от специална селекция от продукциите на местни компании в съответните държави. Освен това потребителите могат да ползват широка гама от специални приложения на LG – от видео игри до езикови курсове. Функцията на LG Smart Share позволява безжично споделяне на съдържание между телевизора и други устройства като персонален компютър. С нея потребителите могат да се възползват и от опцията Media Link за получаване на допълнителна информация и описание на съдържанието, което се ползва в момента.

Платформата включва и уеб браузър за директен достъп до интернетбез нужда от включване на лаптоп или компютър. Така достъпът до съдържание на телевизионния екран през мрежата на практика става неограничен.

Платформата LG Smart TV се предлага с новите модели от LED, LCD и плазмени HDTV серии на компанията, а именно: LK530, LV3700, LV5500, LW5600, LW6500, LW7700, LW9500, LW9700, PZ750 и PZ950. След официалното представяне на новите „умни” телевизори по време на изложението CES 2011 в Лас Вегас те ще излязат постепенно и на пазарите в цял свят.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes