LG представи първия смартфон с двуядрен процесор

Декември 17, 2010 от itFORUM

Първия в света смартфон с двуядрен процесор – LG Optimus 2X, представи LG Electronics. Освен изключителни мултимедийни възможности, благодарение на високоскоростния Tegra 2 процесор, телефонът предлага по-бързо и безпроблемно сърфиране в интернет и използване на приложения. С него потребителите могат да изпълняват повече операции едновременно, практически без забавяне.

„Двуядрената технология е следващата голяма крачка при мобилните устройства и за нас е голямо постижение да сме първите, които предлагат такъв смартфон - каза д-р Джонг-сеок Парк, изпълнителен директор и президент на LG Electronics Mobile Communications Company. - Уникалните функции на модела като HDMI (High Definition Multimedia Interface) mirroring и изключителните графични характеристики, превръщат LG Optimus 2X в доказателство за стратегията на LG да разработва „умни” телефони от висок клас през 2011 година.”

Двуядрената Tegra 2 чип система интегрирана в LG Optimus 2X е разработена от лидера на графичните процесори - NVIDIA. Тя работи със скорост от 1GHzи така осигурява нисък разход на енергия и изключително качество при възпроизвеждане на видео и аудио. Потребителите ще имат възможност да сърфират в интернет по-бързо, а при ползване на игри преживяването е по-добро в сравнение с едноядрени процесори, които работят със същата скорост. Освен това моделът предлага мигновена реакция при допир на сензорния дисплей и безпроблемна работа на много приложения едновременно.


LG Optimus 2X предлага запис и възпроизвеждане на видео във формат 1080p HD, а чрез функцията HDMI mirroring видео съдържанието се прехвърля на други устройства с full HD качество. Телефонът може да се свърже безжично с всяко DLNA (Digital Living Network Alliance) съвместимо устройство. Така HD телевизорите например се превръщатв конзоли за игри, които ползват възможностите на телефона като HDMI mirroring, акселерометър и жиро сензор. Смартфонът разполага още с предна и задна камера, възможност за надграждане на паметта с microSD карта, микро USB порт и мощна 1500mAh батерия.


LG Optimus 2X ще бъде пуснат в Корея през следващия месец, а след това и на някои пазари в Европа и Азия. Телефонът ще се предлага първоначално с операционна система Android 2.2 (Froyo) с възможност за ъпгрейд до Android 2.3 (Gingerbread). Планът за ъпгрейд на модела ще бъде своевременно обявяван на съответните пазари.


Основни спецификации:

  • 1Ghz двуядрен процесор (NVIDIA Tegra 2)
  • 4-инчов WVGA екран
  • 8 GB вградена памет (разширяване до 32GB чрез microSD)
  • 1500 mAh батерия
  • 8-мегапикселова задна камера и 1.3-мегапикселова предна камера
  • HDMI mirroring
  • Възпроизвеждане и запис на видео във формат 1080p MPEG-4/H.264
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes