М-Нетуърк ще управлява новопридобитите от Мобилтел интернет компании

Февруари 16, 2011 от itFORUM

Чрез придобиването на Спектър Нет и Мегалан Нетуърк,  Мобилтел стартира една от най-големите инвестиционни програми в страната в изграждането на национална оптична мрежа в България. След успешното приключване на сделките, М-Тел създаде дъщерно дружество М-Нетуърк, което да координира работата на двете компании и всички дейности, свързани с развитието и предлагането на съвместни продукти и услуги.

Главен изпълнителен директор на М-Нетуърк е Николай Кичев, който до този момент заемаше поста директор „Взаимоотношения с оператори и регулации” в Мобилтел. Членове на Управителния съвет са: Христо Даскалов, Главен директор „Финанси”, Евгени Каракановски, Главен директор „Маркетинг” и Александър Щок, Главен директор „Технологии”. Управителите на двете дружества  Теодор Захов и Йордан Йорданов също са пълноправни членове на Управителния съвет на М-Нетуърк.

Николай Кичев, главен изпълнителен директор

Николай Кичев има повече от единадесет години опит в управлението на партньорски отношения, регулации, както и във финансовото и договорното управление. Започва кариерата си в областта на финансовия одит като младши одитор в Артур Андерсен България. По-късно е назначен за финансов директор на Фрамфаб България, дружество част от най-голямата интернет консултанска и софтуерна група в Европа. От 2003 г. се присъединява към екипа на Мобилтел като началник отдел „Регулации”, a от 2005 г. е директор „Взаимоотношения с оператори и регулации”. По-късно става и изпълнителен директор на GPS България. Притежава бакалавърски степени по „Международна икономика” и „Бизнес администрация” от Американския университет в Париж, придобива и магистърска степен по “Бизнес администрация” в Американския университет в България.

Христо Даскалов, главен директор "Финанси”

Христо Даскалов има повече от десет години опит в областта на финансите. Започва кариерата си в Агенцията за приватизация, където отговаря за подготовката и провеждането на приватизационни сделки. През 1998 г. се присъединява към екипа за финансови консултации на Raiffeisen Investment, а известен период от време подпомага и офиса във Виена. През 2001 г. става част от отдел „Контролинг” на Мобилтел като експерт, а през 2005 г. е назначен за началник отдел „Контролинг на маркетинг и продажби”. От 2007 г. до началото на февруари 2011 г. заема длъжността директор „Контролинг” в М-Тел. Завършил е Немската гимназия в София. Притежава магистърска степен по "Международни икономически отношения" от УНСС и допълнителни квалификационни курсове в областта на оценката на активи и предприятия и управлението на разходи.

Евгени Каракановски, главен директор "Mаркетинг"

Евгени Каракановски се присъединява към Мобилтел още от самото й основаване преди 15 години. Той преминава през различни мениджърски позиции, свързани с международни отношения, роуминг, маркетинг, стратегическо планиране и развитие на продукти и услуги. От 2008 г. до този момент е  директор на дирекция „Телекомуникационни решения и продукти”. През периода 2004-2006 г. е заместник-председател на Асоциация Телекомуникации, АСТЕЛ. Част от големите проекти, които е ръководил, са „2000 година и по-нататък“ (първи проект в Мобилтел), организация и управление на международната свързаност на Мобилтел, първата мобилна мрежа за предаване на данни по стандарт GPRS и нейната еволюция EDGE, подготовката и старта на телевизията на Мобилтел. Бил е ръководител и на друг проект за VSAT сателитна мрежа за свързаност, който прераства в дъщерна фирма Телепорт АД, където е Изпълнителен директор и Председател на Борда на директорите от 2000 до 2003 г., като този проект служи за начало на международната свързаност. Евгени има магистратура по телекомуникации от Пекинския университет по пощи и телекомуникации. В допълнение, той има и множество допълнителни квалификации. Многократно е изнасял презентации на големи телекомуникационни форуми и е участвал в работата на няколко международни организации.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes