М-Тел осигурява мобилна комуникация за Националното преброяване 2011

Януари 14, 2011 от admin

М-Тел е мобилният оператор, чиито услуги ще използват 53 844 преброители от кампанията на Националния статистически институт (НСИ) по преброяване на населението и жилищния фонд. Операторът ще осигури комуникацията на преброителите след предварително проведен конкурс, който спечели в края на декември 2010 година.

Анкетьорите на НСИ ще могат да говорят безплатно помежду си в периода на преброителната кампания, което значително ще улесни процеса на преброяването.

Националното преброяване започва на 1 февруари и ще продължи един месец. То ще протече на два етапа. Първият етап ще се проведе в сайта на НСИ като от 1 до 9 февруари чрез Информационна система „Преброяване 2011” всеки ще може да попълни преброителната си карта. Този начин спестява време и не налага анкетиране в домашни условия.

Вторият етап ще протече чрез преброяване по домовете с хартиена преброителна карта. Той ще се проведе от 10 до 28 февруари 2011 година.

Това е 17-то по ред Преброяване на населението на България. Първото преброяване в страната е било през 1880 година, когато населението на България е било около 2 милиона души

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes