Марк Тор, SAS: Нашият фокус е решаването на бизнес проблеми

Ноември 18, 2010 от itFORUM

В края на март 2010 г. в София се проведе форум на американския разработчик на аналитичен бизнес софтуер SAS, организиран от Saga Technology. Акцентът му бе върху оптимизирането на ресурсите и внедряването на иновативни технологии –важнистъпки за компаниите, които искат да се трансформират и да посрещнат новата икономическа реалност. Основен лектор на събитието бе Марк Тор, директор „Глобални технологични практики“ в SAS, според когото организациите, които проявяват страх от промените, по всяка вероятност ще напуснат пазара. Те не трябва да мислят само за спестяване и оцеляване, а да гледат напред и да търсят възможности за реализация в променената изоснови икономическа обстановка. Тор припомни, че по време на предишната криза половината от компаниите лидери на пазара вече не са били такива след нейния край. Повече от една трета от 5000 глобални организации няма да се справят в осъзнаването на това какво и къде трябва да бъде променено в бизнес моделите им. Осъзнаването на променената обстановка е едно от основните неща, които компаниите трябва да направят, но често този процес е свързан с много детайлно анализиране на бизнес процесите, поведението на клиентите и т.н.

 

След края на форума Марк Тор отговори на няколко въпроса, в които сподели вижданията си за инфирмационната зрелост на компаниите, възгледите си за SaaS модела и др.

 

Г-н Тор, в началото на семинара споделихте, че аналитичният бизнес софтуер на SASе лесен за употреба. В какъв смисъл? За интерфейса ли става дума или за нещо друго?

Очевидно е, че добрият потребителски интерфейс сам по себе си е с огромно значение, но смисълът, който вложих, е друг. Употребата на SASпродукти за постигане на  бизнес резултати може да бъде много проста и лесна задача, в случай, че бизнес проектът е добре дефиниран и са налични необходимите данни и познания, свързани с определен проблем. Но да - аналитичните инструменти на SASса лесни за употреба и те често включват много различни интерфейси.

По какъв начин компанията SAS се разграничава от останалите конкуренти на пазара?

Ние сме изключително фокусирани върху разрешаването на бизнес проблеми. Независимо дали сте от телеком индустрията, където става дума за генериране на оборот от всеки клиент, застрахователи гледате т.нар. CLTV (Customer lifetime value стойносттана клиента, която той носи за търговеца на дребно. CLTV може да се използва като основен измерител и във връзка с определяне ефективността на различните форми на продажба, в това число и на личните продажби. - бел. авт), производител на стоки и управлявате вериги за доставката им или пък сте от ИТ отдела и искате да консолидирате и оптимизирате корпоративната информация.

Друго нещо, което ни разграничава от останалите, е, че SASе компания, която през годинитесе е развивала по естествен път, а не е резултат от придобиване на различни марки и приобщяването им под един общ покрив. Продуктите ни още от самото начало са били основани като набор от интегрирани рамкови решения, които могат да бъдат въвеждани компонент по компонент за решаване на специфични проблеми. С течение на времето се изгражда онази голяма платформа, която повечето доставчици изискват от вас да закупите в самото начало, за да решите дори малкия проблем.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes