MasterCard и Zwipe представиха първата в света биометрична безконтактна карта с вграден сензор за пръстови отпечатъци

Октомври 28, 2014 от itFORUM

MasterCard и Zwipe обявиха партньорството си в представянето на пазара на първата в света карта за безконтактно плащане с интегриран сензор за пръстови отпечатъци. Пускането на картата в употреба е следствие от успеха на пилотния проект съвместно с норвежката банка Sparebanken DIN, обвързана с Eika Group, в отговор на сложното предизвикателство за осигуряване на бързо, удобно решение за плащане без компромиси по отношение на сигурността.
 
Картата Zwipe MasterCard е първата в света безконтактна карта, която позлва пръстови отпечатъци за идентификация. Тя включва интегриран биометричен сензор и Zwipe технологията за сигурна биометрична идентификация, която разполага с биометричните данни на картодържателя. Тя съдържа EMV сертифициран защитен елемент и MasterCard приложениe за безконтактно плащане.
 
Картата е първата по рода си и комбинира сигурността на биометричното разпознаване със скоростта и удобството на безконтактното плащане. Данните за пръстовите отпечатъци на картодържателя се съхраняват директно в картата, а не във външна база данни. След активиране чрез обикновено сканиране на пръстов отпечатък, картата Zwipe MasterCard може да се използва за извършване на безконтактни плащания. Биометричната идентификация замества въвеждането на PIN, като по този начин дава възможност на клиентите да извършват плащания на всякаква сума за разлика от други безконтактни карти за плащане на пазара.
 
В момента Zwipe разработва следващото поколение на своята карта, която ще има същия формат и ще работи с всички платежни терминали. Тя ще се представи на пазара през 2015 г. Тази нова карта ще черпи енергия от терминалите за плащане без да има нужда от батерия.
 
Коментирайки премиерата на Zwipe MasterCard, Аджай Бала, президент на „Решения за сигурност“ в MasterCard, сподели: "Убедени сме, че трябва да сме в състояние да се идентифицираме без да се налага да използваме пароли или PIN кодове. Биометрична идентификация може да ни помогне да постигнем това. Въпреки това, нашето предизвикателство е да гарантираме, че технологията предлага висока степен на защита, лесна употреба и удобство за клиента. Първият опит на Zwipe е значим момент и резултатите от него са много окуражаващи."
 
Аджай Бала, продължи: "Безопасността и сигурността при всекидневните плащания са в основата на бизнеса на MasterCard. Ние ще продължим да работим с новатори като Zwipe, за да сме сигурни, че сме винаги една крачка преди измамниците и да осигурим безпроблемно плащане, защото в крайна сметка потребителите сами решават как да плащат."
 
Ким Хъмборстад, основател и изпълнителен директор на Zwipe, добави: "Отзивите от нашия пилотен проект със Sparebanken DIN са много положителни. Картодържателите са доволни от лекотата, с която използват картата с добавената функция за сигурност. Имахме и  изключително добра реакция от страна на търговците, които участваха в пилотния проект. Той даде възможност на партньорите ни да съберат ценна информация от обратната връзка на клиентите, да натрупат опит и да усвоят най-добрите практики за етапа по внедряване и представяне на продукта на пазара."
 
"Ние ще предлагаме биометрично разпознаване и безконтактна комуникация за всички наши карти, тъй като тя съчетава удобство и сигурност, както за картодържателите, така и за търговците", заяви Мортен Даниелсен, директор „Бизнес развитие“ в Sparebanken DIN.
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes