MasterCard представи опростена услуга за онлайн пазаруване

Май 8, 2012 от itFORUM

MasterCard обяви PayPass Wallet Services, ново глобално предложение за банки, търговци и партньори,целта на което е да направи по-бързо и по-лесно пазаруването на потребителите в магазините или онлайн, като позволява да се плаща сигурно само с едно кликване на мишката, докосване до екрана на таблета или смартфона.

 

PayPass Wallet Services осигурява три различни компонента - PayPass Acceptance Network (PayPass Online и PayPass Contactless), PayPass Wallet и PayPass API.

Тези услуги позволяват пазаруване, без значение къде и как потребителите пазаруват, както и пакет от услуги за цифров портфейл и инструменти за разработчици, за да направи по-лесно свързването на други портфейли в мрежата за приемане PayPassOnline.

American Airlines и Barnes & Noble ще бъдат сред първите търговци партньори, които ще включат PayPass Online бутон за плащане на техните сайтове като American Airlines ще интегрира PayPassWallet в своето мобилно приложение.

„Потребителите искат да избират кога, как и къде да плащат за покупките си. Търговците искат гъвкавост за по-лесно приемане на дигитални плащания, така че те да превърнат повече хора, които разглеждат, в купувачи – както онлайн, така и в магазините – заяви Ед Маклафлин, chief emerging payments officerв MasterCard. – Ние осъзнаваме, че когато става дума за плащания, само един портфейл не може да управлява всички. PayPass Wallet Services опростява изживяването при пазаруване, докато същевременно предоставя гъвкавост и избор за търговците, банките и потребителите.“

PayPass Acceptance Network (PayPass Online и PayPass Contactless) – осигурява глобален последователен начин, за да помогне на търговците да приемат плащания по електронен път чрез множество канали, независимо дали покупката е направена в магазин на мястото на продажбата с Near Field Communication (NFC) технология, или онлайн чрез компютър, таблет или смартфон.

PayPass Online също предоставя на потребителите опростен процес на обработване на сметките чрез елиминиране на нуждата да се въвежда детайлна информация за доставката и картата при всяка покупка.

PayPass Wallet – пълен набор от дигитални Wallet решения, които дават възможност на банки, търговци и партньори да ги използват под своето собствено име или бранд. Според компанията това прави пазаруването онлайн безопасно и лесно, като позволява на потребителите да съхраняват информация за плащането и доставката на едно единствено удобно и сигурно място. Портфейлът е отворен, така че те могат да използват American Express, Discover, Visa и други кредитни, дебитни и предплатени карти.

PayPass API позволява на партньорите да свържат своите собствени дигитални портфейли в PayPass Acceptance Network, като се възползват от проверките на MasterCard, разкриване на измами и удостоверяване на услуги както и предоставя възможност на клиентите си да правят покупки, навсякъде където се приема PayPass – онлайн и в магазини.

MasterCard ще направи PayPass Wallet Services достъпни за партньори през третото тримесечие на 2012 г., първоначално в САЩ, Канада, Великобритания и Австралия и впоследствие ще включва и други страни. PayPass Wallet Services ще се разширят до мястото на продажба с течение на времето, за да се създаде едно цялостно изживяване при пазаруване за потребителите, като им предоставя допълнителни услуги с добавена стойност, като например: проверка на сметката с един поглед преди да направят покупка, контрол на изхарченото, както и известия получавани в реално време, предоставяне на оферти, талони и усъвършенствани програми за лоялност.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes