MasterCard стартира PayPass Locator, за да улесни безконтактните плащания

Май 16, 2013 от itFORUM

 

MasterCard Europe стартира PayPass локатор, който е интегриран в интернет и мобилна версия на www.bgmaps.com, за да помага на картодържателите лесно да намират магазини, оборудвани с PayPass за бързо, удобно и безопасно пазаруване в България с техните безконтактни MasterCard или Maestro PayPass карти.
 
Местата, където могат да бъдат извършвани PayPass плащания, ще бъдат редовно актуализирани с всяко присъединяване на нов търговски обект към света на MasterCard PayPass безконтактните плащания.
 
MasterCard PayPass е технология, която предоставя възможност за извършване на плащания само с доближаване до PayPass-оборудван ПОС терминал. Това е един лесен, удобен, бърз и сигурен начин на плащане. Когато се използва за малки суми не се изисква въвеждането на ПИН, но по същия начин може да се използва при пазаруването и за по-големи покупки чрез въвеждане на ПИН. Транзакциите са сигурни, а картата никога не напуска ръката на потребителя по време на плащането.
 
"Като водеща технологична компания, MasterCard използва своите възможности и опит, за да разработва нови решения за разплащане, които са по-безопасни, по-лесни за използване и предоставят предимства за всеки. С навлизането на безконтактните плащания PayPass в България ние започваме нашето партньорство с BGMAPS с цел картодържателите по-лесно да намират местата, където могат да плащат по този начин по-лесно и удобно както с PayPass карта, така и със своите смартфони или безконтакни стикери." – каза Ваня Манова, Мениджър Връзки с клиенти, MasterCard Europe.
 
PayPass вече е достъпна в над 50 страни по целия свят и приеман в близо 866 000 обекти за търговия на дребно. В България, по данни на банката акцептор Първа Инвестиционна Банка, карти MasterCard PayPass може да се използват в повече от хиляда и петстотин разнообразни места, като магазини за дрехи и храни, магазини за спортно оборудване, аптеки, бензиностанции и други. В България MasterCard и Maestro PayPass карти в момента се предлагат от Първа Инвестиционна Банка, а Debit MasterCard PayPass - от БАКБ.
 
 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes