Майкрософт България и Intelligent Systems с конференция за ERP в производството

Април 6, 2012 от itFORUM

В хотел Шератон в София, се събраха мениджърите на над 80 от водещите производствени компании в България. Конференцията ИТ в производството, организирана от Майкрософт България и Intelligent Systems, е част от поредицата успешни събития, насочени към ключови за икономиката на страната сектори. Основната цел на семинара бе да запознае участниците с последните новости и тенденции при информационните технологии, да дискутира възможностите пред компаниите и да предложи решение на някои от основните ИТ предизвикателства, пред които се изправят производствените предприятия у нас.

 

Събитието беше открито от генералния директор на Майкрософт България, Георги Ранделов. „Майкрософт инвестира дългосрочно в създаването на Microsoft Dynamics ERP решения за производството, които са мощни, гъвкави и лесни за използване. Мощни, защото посрещат както традиционните предизвикателства пред производствените компании, така и новите, породени от динамичната среда, в която живеем. Гъвкави, защото дават възможност на организациите да отговорят на промените в нуждите на клиентите, доставките и капацитета на производството. И лесни за използване, защото позволяват на потребителите да намират, използват и споделят информацията без ограничения“, сподели Ранделов.

Лъчезар Богданов от Индъстри Уоч направи очерк на случилото се в производствения сектор през последната година, както и на възможностите и най-вероятните сценарии за българските предприятия през 2012 г. Според проучването на компанията, за първи път през 2011 г. се наблюдава ръст в чуждестранните инвестиции в страната. Същевременно България расте с по-бързи темпове, докато рискът остава нисък в сравнение със страните от ЕС.

Основните производствени процеси, които могат да бъдат обхванати, оптимизирани, акуратно отразявани и стриктно проследявани чрез използването на подходящите ИТ инструменти, бяха представени от Боян Мартинов от Intelligent Systems Bulgaria. От компанията съобщиха също, че внедряванията на системите MicrosoftDynamicsса вече над 300, голяма част от които в производствени предприятия, което още веднъж доказва тяхната приложимост за организациите в сектора.

Интерес предизвика презентацията на Lorenzo Pengo, ERP Lead CEE Region, който разказа повече за визията на Майкрософт за софтуерните решения за управление на бизнеса за компаниите от сектор производство. Той е един от водещите специалисти на софтуерния гигант в Европа, с натрупан дългогодишен опит при внедряването на ИТ технологии в производствени предприятия по целия свят. От неговото представяне стана ясно, че инвестицията, която Майкрософт отделя ежегодно за развитие на продуктовата линия бизнес решения Microsoft Dynamics, е в размер на над 9.5 млрд. долара.

Калин Цветанов демонстрира как BI решението QlikView може да бъде използвано от  компаниите от производствения сектор за проследяване на ключови бизнес показатели.

На специално организирания след конференцията коктейл, участниците имаха възможност да обсъдят важни теми, свързани с ИТ технологиите в производствените предприятия, както и да се срещнат и да споделят опит с компании, които вече използват интегрирани решения за управление на бизнеса.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes