Майкрософт България търси сценарий за игра

Януари 11, 2011 от itFORUM

По повод десетото издание на най-голямата технологична конференция в България: Дни на Майкрософт 2011, Майкрософт България обявява конкурс за сценарий за компютърна игра. Той ще продължи от 10 януари до 28 февруари 2011 и в него могат да участват лица над 18 години. Обявяването на финалистите ще бъде на 16 март 2011г. Авторът на най-високо оцененото предожение ще спечели Xbox с Kinect. 

“Надяваме се да привлечем професионалистите в разработването на игри и да ги провокираме да дадат воля на въображението си. Наградата със сигурност си заслужава. Kinect e символ на концепцията, която Майкрософт следва при разработката на продуктите си - поставя човека в центъра на технологиите. Очакваме в бъдеще Kinect да има приложение и в бизнеса, свързвайки се с компютъра. Не на последно място – новата техническа иновация в гейминга, създадена от Майкрософт, дава възможност за незабравими забавления“, каза Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Класираният на второ място ще получи клавиатура и мишка SideWinder, а наградата за трето място е мишка SideWinder.За фаворита на публиката, специалната награда е Xbox контролер за Windows. В допълнение,  всички отличени ще получат безплатни пропуски за конференцията Дни на Майкрософт 2011, по време на която ще представят идеите си и ще бъдат наградени. Те ще имат възможност да се срещнат с професионалисти от най-успешните студияза разработване на игри.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes