McAfee VirusScan Mobile Security за Android и за корпоративни клиенти

Януари 30, 2012 от itFORUM

От МcAfee официално анонсираха продукта McAfee VirusScan Mobile Security (VMS), като самостоятелно приложение за Android базирани устройства, предназначено за средни и големи предприятия.

 Появата на зловреден софтуер, насочен към мобилни устройства, постоянно нараства и операционната система Android всеки ден е изправена пред огромен брой нови атаки. Появилият се феномен „Bring Your Own Device” (BYOD), който насърчава служителите да носят собствените си смартфони и PDA устройства на работното си място и да ги ползват за служебни цели, се разпространява като пожар.

ИТ отделите лесно и бързо могат да конфигурират и свържат личното мобилно устройство на даден служител в корпоративната мрежа, като същевременно гарантират съответствие с политиките за сигурност. McAfee VirusScan Mobile Security за Android осигурява цялостна антимaлуеър защита, предотвратявайки неоторизирано навлизане на злонамерен софтуер в корпоративната мрежа.
Ключови характеристики и предимства на новия продукт са: Бърза инсталация - изтегляне, настройка и активиране директно на мобилния телефон и пускане на защитата за по-малко от три минути; Мощна защита - сканиране на приложения, непрекъснати ъпдейти, винаги активна и постоянно актуална защита; Извършва бързо сканиране, като използва минимални ресурси на батерията и процесора, без да смущава работата на други приложения или функциите на телефона; Предпазва смартфони и таблети с версии на Android OS от 1,6 до 4,0.

Пробна версия на продукта може да се да изтегли от:http://www.mcafee.com/us/products/virusscan-mobile.aspx.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes