Microsoft и Intel постигат рекордна производителност със софтуерите Hyper-V и StarWind за SAN

Ноември 19, 2010 от itFORUM

 

StarWind Software Inc., световен доставчик и пионер в софтуера за SAN мрежи за изграждане на сървъри с iSCSI сторидж, обявиха, че техният софтуер StarWind iSCSI SAN се използва при тестовете за производителност на iSCSI, провеждан и от Microsoft и Intel, който постигна рекордните един милион входно-изходни операции за секунда (IOPS).

За сторидж Microsoft и Intel използват софтуер за iSCSI SAN мрежи от StarWind на 10 Gbps. Освен това, Intel и Microsoft използват следната конфигурация: Intel Xeon Server Processor W5580, Windows Server 2008 R2 x64 и Intel Ethernet 10GbE Server Adapters, за да осигурят изключителна производителност и нови входно-изходни и iSCSI характеристики. Те също така използват иницииращия софтуер за iSCSI от Microsoft и Hyper-V с 10 виртуални машини и 2GB разпределена RAM памет. Мрежовата конфигурация включва суич 10GbE Nexus 5020 на Cisco свързан с десет iSCSI целеви машини.

Софтуерът за SAN мрежи от StarWind се използва, за да конвертира стандартен сървър с архитектура Intel x86 или x64 в безотказна SAN мрежа, която ще бъде онлайн и ще е достъпна дори в случай на срив. Идеална за виртуализационни работни среди, истинската active-active high availability (HA) архитектура на сториджа на StarWind осигурява постоянен и непрекъснат достъп до сторидж в случай на срив чрез едновременен миръринг на данни между две активни устройства за сторидж или нодове, в реално време.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes