Microsoft представи нова файлова система за Windows 8

Януари 24, 2012 от itFORUM

Нова файлова система за компютри, които ще работят на платформата Windows 8, представи Microsoft. Тя се нарича Resilient File System (ReFS) или „Гъвкава файлова система”. Явява се продължение на NTFS – най-популярната в момента. Новата система ще стане основа и за Windows 8 Server, а и за потребителските версии на операционната система.


В ReFS се използват основните принципи на NTFS, но в нея има и много нови неща. Основната цел при създаването на платформата е да поддържа нови системи от данни и да създава нови сценарии за работа с информацията. Отначало корпорацията ще използва ReFS като решение за работа в отделни системи за съхранение на данни на основата на Windows Server. По-късно файловата система ще се появи и в продукти на Microsoft.

Новата файлова система ще има възможност и да проверява и автоматично да поправя данни. Освен това ща може да работи непрекъснато, като се изолират проблемни участъци. Тя ще поддържа и работата с новата технология Storage Spaces, която ще позволи на външна памет с различни интерфейси за включване да създава единни логически пространства за съхранение на данни. Така ще се увеличава общия обем.

ReFS ще може да поддържа дискове с обем до 4 петабайта, при което количеството на дисковите пространства в една система няма да е ограничено. Новата файлова система ще е напълно съвместима с NTFS.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes