Microsoft с нови корпоративни облачни решения

Януари 21, 2013 от itFORUM

Нови решения, които да помогнат на корпоративните клиенти да управляват хибридни облачни услуги и свързани устройства с по-голяма гъвкавост и ефективност на разходите представи Microsoft. System Center 2012 Service Pack 1 (SP1), подобрените Windows Intune, Windows Azure услуги за Windows Server и други нови предложения следват визията на Microsoft Cloud OS, имаща за цел да предостави на клиентите и партньорите платформа за успешно посрещане на ключови ИТ предизвикателства.

 

 

„С Windows Server и Windows Azure в основата си, Cloud OS осигурява последователна платформа в различни клиентски центрове за данни, центрове за данни на доставчици на услуги и публичния облак на Microsoft – заяви Майкъл Парк, корпоративен вицепрезидент на маркетинга за сървъри и инструменти за разработка в Microsoft. – Мощните възможности за управление и автоматизация са ключови елементи на Cloud OS, улеснявайки администрирането и позволявайки на ИТ организациите да бъдат по-иновативни при преминаването към хибридни облаци и консумеризацията на ИТ.“

Преобразяване на центъра за данни

Според компанията, използвайки System Center 2012 SP1 с Windows Server 2012, клиентите могат да преминат от управление на компонентите на центрове за данни поотделно към предоставяне на ресурси като цяло, включително мрежови ресурси, системи за съхранение и изчислителни ресурси. Възможностите на облачната инфраструктура като многоклиентска архитектура, софтуерни мрежи и виртуализация на системите за съхранение са вградени и готови за автоматизирани, хибридни облачни среди.

С актуализирания System Center, клиентите могат централизирано да управляват облачните приложения и ресурси в своите центрове за данни, в хостван доставчик на услуги или на Windows Azure. Чрез интегриране на управлението и облачния капацитет на доставчика на услуги пряко в дейността си, компаниите могат да разширят възможностите на своите центрове за данни. Администраторите могат да преместват виртуални машини към Windows Azure и да ги управляват от System Center съобразно техните нужди.

Клиентите могат също така да използват System Center 2012 SP1 за създаването на резервни копия (back-up) на сървърите си в Windows Azure, за да се предпазят от загуба на данни и повреда. SP1 поддържа също така Global Service Monitor, нова услуга на Windows Azure, налична за тестване днес, която предлага измерване на производителността на уеб приложенията от гледна точка на потребителя.

Доставчици на хостинг услуги и Cloud OS

Доставчиците на хостинг услуги имат ключова роля в CloudOS с възможността да предоставят нови решения, да привличат повече клиенти и да увеличават приходите си. С Windows Server 2012 и System Center 2012 SP1, те могат да изградят многоклиентски облачни услуги. Така например, System Center 2012 SP1 предлага Service Provider Foundation API, което хостинг партньори могат да използват, за да дадат на клиентите самостоятелно управление на хоствана инфраструктура и приложения.

Microsoft представи и технологии на Windows Azure, с които доставчиците на хостинг услуги могат да работят в собствената си инфраструктура на Windows Server 2012  за хостинг на големи уебсайтове и виртуални машини. Тези възможности са специално проектирани за лесно включване в предложенията на доставчиците на хостинг услуги за разгръщане към клиентските им бази.

Унифицирано управление на компютри и устройства

С новата версия на услугата Windows Intune и System Center Configuration Manager 2012 SP1, корпоративните клиенти могат централизирано да управляват пълна гама от персонални компютри, лаптопи и мобилни устройства. С една конзола за управление, ИТ организациите могат се справят с предизвикателството BYOD (Bring Your Own Device) като гарантират сигурна и продуктивна работа на служителите с приложения и данни на почти всяко устройство, навсякъде.

Като унифицирано решение Windows Intune и System Center Configuration Managerпредоставят цялостен подход към по-добро обезпечаване и управление на следващото поколение мощни компютри с Windows 8, Windows RT таблети и Windows Phone 8 смартфони, както и на най-различни други платформи за съвременния бизнес.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes