Microsoft SQL Server 2012 вече е на пазара

Март 9, 2012 от itFORUM

Майкрософт пусна на пазара последната версия на най-разпространената платформа за управление на данни в света - Microsoft SQL Server 2012. Тя спомага да се отговори на предизвикателствата на увеличаващите се обеми данни чрез бързото им превръщане в действителни бизнес практики. Въз основа на ангажимента на Майкрософт да помогне на клиентите да управляват всякакви данни, независимо от обема, както в собствената им инфраструктура, така и в облака, компанията разкри и допълнителни подробности относно плановете си да представи услуга базирана на Apache Hadoop за Windows Azure.„Независимо от вида или обема на данните, SQL Server 2012 осигурява платформата и познатите инструменти за тяхното управление, генериране на бизнес процеси и развитие на бизнеса”, заяви Тед Къмерт, вицепрезидент на Майкрософт корпорация.

SQL Server 2012 вече е внедрен от стотици водещи компании в световен мащаб, като: Volvo Car Corp., Revlon, HSN, Sanofi Pasteur, Klout и LG Chemical. Клиентите, избрали SQL Server 2012, се радват на ползите от богатата екосистема от хардуерни и софтуерни партньори, които могат да създадат решения за най-уникалните и най-взискателните нужди за управление на данни.
Според компанията за изследване на ИТ пазара - Gartner, обемът на данните в световен мащаб нараства с 59% годишно, като между 70% и 85% от данните са неструктурирани. Продължавайки ангажимента си за свързване на SQL Server и инструментите за Business Intelligence (Microsoft Excel, PowerPivot за Excel 2010 и Power View, с неструктурираните данни), Майкрософт обяви плановете си да даде възможност на ограничен брой потребители да тестват базирана на Apache Hadoop услуга за Windows Azure през първата половина на 2012 г.

За да помогне на клиентите си да управляват по-ефективно ключови бизнес процеси, Майкрософт ще представи няколко нови решения за съхранение на данни с пускането на SQL Server 2012 в продажба, което се очаква да започне на 1 април. Подобренията са в посока Parallel Data Warehousing и SQL Server Fast Track Data Warehouse.

В допълнение, Майкрософт представи и резултатите от ново изследване на Forrester Consulting за икономическото въздействие на потенциалните ползи от преминаване към SQL Server 2012. Проучването отчита потенциална възвръщаемост на инвестициите в размер на 189% с 12-месечен период на изплащане. Също така, Майкрософт и партньорите на компанията обявиха, че SQL Server 2012 е показал рекордни резултати при тестове извършени от партньори, и от самата компания.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes