Министър Московски договорил финансиране за е-управлението в Норвегия

Май 7, 2012 от itFORUM

В рамките на работното си посещение в Норвегия на 3 и 4 май 2012 г., министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски е договорил целеви средства за финансиране на проекти, свързани с електронното управление и иновациите по линия на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежката програма за сътрудничество, икономически растеж и устойчиво развитие. Конкретният размер на финансирането ще зависи от предложените от българската страна проекти.

 

Във връзка с появилите се публикации, че електронното правителство няма да се случи, защото не се знае кой носи отговорност, от министерството уточняват, че с постановление № 268 на МС от 26.09.2011 г. е създаден Съвет за електронно управление, чийто председател е премиерът Бойко Борисов. Заместник-председатели на Съвета са Симеон Дянков, заместник министър-председател и министър на финансите; Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи; Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и  Томислав Дончев, министър по управление на средствата от Европейския съюз.

Съветът координира дейностите и мерките за въвеждане и развитие на електронното управление. Заместник-министър Валери Борисов е натоварен лично от премиера Бойко Борисов да осъществява дейностите по реализация на електронното управление.

Конкретните срокове, индикативните бюджети на проектите и отговорниците за тях, са разписани в Пътната карта към Стратегията за електронно управление. Документът е в процес на активни обсъждания  с Министерството на финансите и останалите ангажирани институции. Очаква се междуведомственото съгласуване на ключовия документ да приключи до средата на юни.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes