Младежите искат по-персонализирани компютърни технологии

Октомври 23, 2013 от itFORUM

Ново проучване, поръчано от Intel Corporation и проведено от Пен Шон Берланд, което изследва глобалното отношение към технологичните иновации, предизвиква съществуващите възприятия към технологичните пионери и горещите „точки” на технологиите. Проучването разкрива, че хората на новото хилядолетие (от 18 до 24 годишна възраст) са най-малко ентусиазирани от технологиите днес, но са най-големи оптимисти за бъдещите технологии, които предоставят по-персонализирани технологични преживявания, докато жените от развиващите се пазари са по-оптимистично настроени към иновациите в технологиите.
 
Хората на новото хилядолетие: Младежите искат по-персонализирани компютърни технологии
 
„Intel Innovation Barometer” разкрива, че хората на новото хилядолетие демонстрират рязък контраст на тяхната репутация на хора, т.нар. digital natives, на които технологиите никога не  са в достатъчно количество в техния живот. Мнозинството от тях казват, че технологиите правят хората по-малко човечни, и че обществото разчита прекалено много на технологии.
 
Въпреки това, хората на новото хилядолетие вярват, че технологиите подобряват техните лични взаимотношения (69%) и таят големи надежди, че иновациите ще повлияят положително върху образованието (57%), транспорта (52%) и здравеопазването (49%). Това поколение също така е малко по-склонно, в сравнение с по-възрастните, да споделя 
 
„На пръв поглед изглежда, че хората на новото хилядолетие отхвърлят технологиите, но аз подозирам, че всъщност действителността е по-сложна и интересна,” каза Д-р Женевиев Бел, антрополог и директор на Interaction and Experience Research в Intel Labs. „Един различен поглед върху това може да бъде, че младежите на новото хилядолетие искат технологиите да правят повече за тях самите, и ние трябва да работим върху това да направим технологиите по-персонализирани, а не да бъдат в тежест.”
 
Хората на новото хилядолетие искат бъдещите технологии да подобряват живота им, да бъдат по-прости и по-забавни. 86% вярват, че технологичните иновации правят живота им по-лесен, а повече от 1/3 считат, че технологиите трябва да ги познават, чрез изучаване на техните предпочитания и поведение. Те искат тези преживявания да им помогнат да изживяват по-добре момента и да се представят винаги най-добре.
 
Жените като пионери в технологиите
 
Проучването разкри, че по-възрастните жени и тези, които живеят в нововъзникващите пазари са ентусиазирани за ролята на технологиите в техния живот. На глобално ниво, жените над 45 годишна възраст са малко по-склонни от по-младите да твърдят, че хората не използват достатъчно технологиите. Те също така са по-склонни да кажат, че технологиите правят хората по-човечни, помагайки им да задълбочат техните взаимотношения.
 
Тези жени – фенове на технологиите се отличават дори по-ярко в нововъзникващи пазари като Китай, където повече от 7 от 10 жени над 45 годишна възраст вярват, че не използват технологиите достатъчно. Жените
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...