Mобилни сателитни комуникации за бизнеса пуска VIVACOM

Април 13, 2011 от itFORUM

Mобилни сателитни комуникацииза бизнес клиенти започва да предлага VIVACOM в партньорство със Scortel.  Чрез новата услуга потребителите получават сигурна връзка дори на най-отдалечените и труднодостъпни места на Земята, а свързаността е гарантирана за почти 100% от територията на планетата.

Предимствата, които предлага телекома, са ниските цени, които варират в граници между 1,71 и 2,32 лева за разговори със стационарни и мобилни мрежи, избор от различни системи за свързване, както и широката гама от апарати, които могат да се намерят на много места в страната. От телекома съобщават, че са първите в България, които дават и възможност на клиентите да закупят устройство за осъществяване на сателитна комуникация. Освен това потребителите ще могат да закупуват, да наемат и да използват предплатени карти. До момента на пазара у нас такава услуга се предлага от телекомите без възможност за закупуване  на устройството.

Бизнес клиентите на компанията ще могат да се възползват от услугата GSM over satellite – т.е. ще могат да идентифицират и използват  собствената си SIM карта и контактите в нея. Те ще могат още да използват интернет, както и да локализират точното си местоположение.

Сателитната комуникация се осигурява чрез най-добрите и модерни системи в световен мащаб - Thuraya, Iridium и Inmarsat. Характерно за тях е, че могат да бъдат инсталирани на превозни средства, кораби и самолети и да осигуряват свързаност дори и в движение. 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes