Мобилтел обжалва решението на КЗК за качеството на мрежите на мобилните оператори в България

Юни 2, 2011 от itFORUM

Мобилтел ще обжалва пред Върховния административен съд решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), касаещо рекламното послание на третия по големина мобилен оператор, в което се твърди, че 3G мрежата на оператора е най-добра.

Докладът, на който се основава решението, е изготвен в следствие на независимо изследване, поръчано от трите мобилни оператора. В него се отчита, че Мобилтел покрива в най-голяма степен ключови показатели за качеството на гласовите услуги и тези за пренос на данни.

 

Например, най-висока е скоростта за пренос на данни, отчетена в рамките на независимото изследване, в мрежата на Мобилтел. Още от март тази година клиентите в големите градове могат да се възползват от най-високата скорост за мобилен интернет през 3G мрежа, достигната в страната до момента – 42 мегабита в секунда. Скорост, която конкурира дори предлаганата от фиксираните интернет доставчици. Благодарения на технологията Dual Carrier HSPA+ (High Speed Packet Access), Мобилтел дава възможност за двойно по-висока скорост за теглене на данни в сравнение с максималните до миналата година 21 мегабита в секунда – скорост, също предоставяна единствено от Мобилтел. При стрийминг със скорост от 42 мегабита в секунда, клиентите могат дори да гледат 3D и High Definition ТВ канали през мобилната мрежа.

За 15 години инвестициите на Мобилтел в мрежата и развитието на портфолиото на компанията надвишават 2.5 млрд. лева. Инвестициите и развитието на мрежата и максималната скорост за пренос на данни, предлагана в страната единствено от Мобилтел, доведе до двоен ръст в базата на ползвателите на мобилен широколентов интернет през първото тримесечие на 2011 година. Трафикът на данни също е нараснал над два пъти и половина. 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes