Мобилтел отчете два пъти повече клиенти на мобилен широколентов интернет

Май 11, 2011 от itFORUM

Telekom Austria Group обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на 2011 година. Групата успява да забави още повече спада в приходите от предходната година - приходите са намалели с 0.7% до 1,118 милиона евро. Докато Беларус и сегмент „Допълнителни пазари” отчитат растеж на приходите, австрийските и хърватските сегменти показват намаление. Българският бизнес остава стабилен.

 

На фона на постоянните предизвикателства на икономическа среда, която сега и в бъдеще ще се характеризира с интензивна конкуренция и натиск от страна на регулаторните органи, търсенето на широколентови предложения и смартфони продължава да нараства.

В резултат на това, на групово ниво общият брой на клиентите на мобилни широколентови услуги се увеличава с 51.1% до 1.23 милиона. При фиксираните линии за интернет достъп в Австрия продължава да се отчита положително развитие през първото тримесечие на 2011 година, в продължение на тенденцията, наблюдавана през четвъртото тримесечие на  2010. През разглеждания период, въпреки намаляването на изговорените минути във фиксираната мрежа, фиксираните линии за достъп се увеличават с 7 300, докато през същия период на миналата година бе отчетено намаление от 3 200 линии. Настоящото увеличение на броя на линиите се дължи главно на голямото търсене на широколентови предложения.

„Приходите от потребители останаха почти стабилни през първото тримесечие на 2011 година благодарение на голямото търсене  на фиксирани и мобилни широколентови продукти – така стратегическата ориентация на Групата към конвергенция и големите ни инвестиции в инфраструктура за широколентов интернет се отплатиха. Наскоро А1 Telekom Austria бе наградена за мобилната си широколентова мрежа, която е на второ място в цяла Европа сред общо 94 европейски мрежови оператори. Това е допълнително доказателство, че сме на прав път", заяви Ханес Аметсрайтер, изпълнителен директор на Telekom Austria Group.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes