Mрежовата система за съхранение Dell EMC Isilon Scale-Out NAS улеснява работата с неструктурирани данни

Октомври 27, 2016 от admin

Dell EMC обяви нов продукт във фамилията от Dell EMC Isilon продукти, който съчетава високата производителност на технологията за флаш памет с първата в индустрията scale-out NAS мрежова платформа за съхранение. Isilon All-Flash е създадена да помогне на IT организациите да модернизират инфраструктурата си и да се съобразят с изискванията на дигиталния бизнес.

 

По традиция продуктите с AFA масиви (All-Flash array) се фокусират върху структурирани масиви от данни или такива “в блок” и приложения, които поддържат около 20% от всички данни в дейта центъра. Въпреки това, все по-нарастваща е нуждата ИТ подразделенията да открият начини да използват ценната информация, която се съдържа в масивите от неструктурирани данни, вече съставляващи 80% от всички нови създадени и съхранявани от бизнеса данни. За да се справят с това, организациите използват все по-мощни приложения от следващо поколение, които изискват висока производителност за обработването на огромните неструктурирани масиви от данни и гарантират оптимални решения, от които се нуждае днешния бизнес. Dell EMC вижда работата с неструктурирани данни като възможност да се покори и последната територия, която изисква scale-out архитектура, използвайки флаш устройства при корпоративен клас защита на данните, управлението, достъпа и надеждността, която приложенията за неструктурирани данни изискват в днешни дни.

Dell EMC адресира тези предизвикателства с новата си  фамилия от мрежови устройства за съхранение Isilon All-Flash scale-out NAS. Dell EMC вече е лидер при All-Flash системите за съхранение с пазарен дял от 30,9%. Компанията умело съчетава изключителната производителност на флаш технологията с доказана скалируемост, мултипротоколен достъп и сигурността на операционната система Isilon OneFS. Позната като “Project Nitro”, платформата Isilon All-Flash осигурява четири Isilon нода в рамките на едно единствено 4U шаси с капацитет, вариращ от 92 TB до 924 TB на шаси. Налични в няколко конфигурации, елементите на Isilon All-Flash могат да бъдат комбинирани в общ клъстер, който осигурява до 92.4PB капацитет и над 1.5 TB/s обща производителност.

“Тъй като бизнесът върви напред към едно дигитално бъдеще, има нарастваща нужда от поддръжка на големи по обем проекти, които използват неструктурирани данни при безпрецедентни скорости. Това не може да бъде осъществено само с хардуер — софтуерът е ключа към модернизирането на клиентските дейта центрове и решаващия фактор за това кои ще са победители и губещи на All-Flash пазара - каза Фил Булинджър, старши вицепрезидент на Dell EMC. - Isilon All-Flash е създадена, за да посрещне нуждата от изключителна NAS производителност, но тя също осигурява мултипротоколен достъп, защита на данни от корпоративен клас, надеждност и опростено управление - неща, които организациите очакват от scale-out NAS решението, което е номер едно на пазара.”

Платформата за съхранение Isilon All-Flash е създадена за широка гама приложения от следващо поколение и неструктурирани обеми, които изискват изключителна NAS производителност, включително 4K поточно предаване на данни, геномно секвениране, автоматизация на процеса по дигитален дизайн и анализи в почти реално време с доставчици на Big Data analytics като Hortonworks, Cloudera, Pivotal, IBM и Splunk. Isilon All-Flash може да бъде внедрен като нов клъстер или да се интегрира безпроблемно със съществуващи Isilon клъстери, за да подсили производителността при обработка на данни от корпоративния източник на данни (enterprise data lake) и  да понижи общите разходи за притежание (TCO) на All-Flash SATA решение с множество нива и висок капацитет. Задвижвано от операционната система OneFS, това ново предложение от Dell EMC е създадено да осигури основните възможности, които са необходими на бизнеса, за да модернизира ИТ звената си: изключителна производителност, голяма скалируемост, повишена ефективност и защита на данните от корпоративен клас.

Решението за мрежово съхранение Isilon All-Flash scale-out NAS е налично за предварителни поръчки, а през 2107 г. ще се предлага на всички пазари, заедно с новите версии на операционната система OneFS, които ще са налични за безплатно обновяване от вече съществуващите клиенти.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes