МТИТС организира информационен ден за финансиране на проекти в сектор „Телекомуникации”

Октомври 27, 2016 от admin

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията организира информационен ден за сектор „Телекомуникации” от Механизма за свързване на Европа.

Отворени са четири конкурса по Работна програма 2016, като крайният срок за подаване на предложения за проекти е 15 декември 2016 г. Темите са Киберсигурност (Cyber Security), Електронно фактуриране (eInvoicing), Автоматизиран превод (Automated Translation) и Достъп до цифровите ресурси на Европейското културно наследство (Europeana).

В областта на киберсигурността, бюджетът е 12 млн. евро. Целта е да се подпомогнат общите услуги, осигурявани от националните екипи за незабавно реагиране при компютърни инциденти. Очаква се държавите-членки да ограничат икономическите и политическите щети от кибератаките, както и да намалят общите разходи за сигурност на цифровото пространство.

През 2016 г. ще се финансират с 2 млн. евро проекти в областта на достъпа до цифровите ресурси на Европейското културно наследство (Europeana) за създаване на нови тематични колекции.

За разработване на проекти за електронно фактуриране индикативният бюджет е 7 млн. евро, а за продължаване на изграждането на платформата за електронен превод – 6.5 млн. евро.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes