Мусала Софт популяризира ИТ индустрията с национално турне

Април 1, 2013 от itFORUM

„Мусала Софт“ стартира Национална кампания за популяризиране на софтуерната индустрия сред ученици и студенти в България. Инициативата включва провеждане на практически обучения в профилирани училища и висши учебни заведения. По време на обученията се отиграват модели за работа в екип и видовете роли в него; практически се „тренира“ разработка на софтуер чрез използването на гъвкави Agile/Scrum методологии; запознаване с разнообразието от възможности за професионална реализация в една ИТ компания и подготовка на студентите за съответната реализация - какво представлява едно интервю за работа в софтуерна компания и какво могат да очакват. "Всички фирми ни носят техника, дават ни компютри, инсталират разни неща, но за първи път софтуерна компания заделя от човешките си ресурси, за да ни проведе реално и полезно обучение." - споделиха студенти от IV курс, специалност „Компютърни системи и технологии“ в Технически университет - София.

Националната кампания се явява продължение на дългосрочната работа на „Мусала Софт“ с образователните институции, както и пряко с таланти от различни възрасти, ориентирани в сферата на информационните технологии. Инвестиционен фокус на компанията са образователни програми, предназначени за насърчаване на изучаването на Информатика, растежа на младите хора и развитието на едно силно българско присъствие сред международното ИТ общество. Водещи „мусаленски“ инициативи са националният конкурс по програмиране CodeIT, Академия за ИТ Лидери, порталът за алгоритми и състезания Инфоман с 15 годишна история и стажантска програма, през която са преминали над 150 студенти и ученици от цял свят.

До момента в кампанията за популяризиране на софтуерната индустрия в страната се включиха Технически Университет – София, Факултет по математика и информатика, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Технически университет – София, Технически университет – Пловдив, Университет „Проф.д-р Асен Златаров“-Бургас, Бургаски свободен университет, Софийска професионална гимназия по електроника "Джон Атанасов", Технологично училище електронни системи към Технически университет – София (ТУЕС) и др. В програмата на „софтуерното турне“ до края на 2013г. са планирани още 15 града в цялата страна и над 30 учебни заведения.

Снимки от обученията до момента могат да бъдат разгледани в страницата на „Мусала Софт“ в Facebook. 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes