Национален ден на природните паркове 2012 организират WWF и Globul

Юни 7, 2012 от itFORUM

За четвърта поредна година международната природозащитна организация WWF и Globul организират съвместната си кампания за опазване и почистване на дивата природа в България – „Национален ден на природните паркове”.

 

Тази година инициативата ще се проведе на 9 юни, събота, в 11-те български природни парка – „Витоша”, „Рилски манастир”, „Златни пясъци”, „Врачански Балкан”, „Русенски Лом”, „Странджа”, „Шуменско плато”, „Българка” край Габрово, „Сините камъни” край Сливен, „Персина” край Белене и „Беласица”. Очаква се за пореден път хиляди доброволци от цялата страна да се включат в почистването на туристическите маршрути, обновяването на маркировката и местата за отдих, поставянето и възстановяването на информационни табели и изграждането на беседки в природните паркове. Благодарение на партньорството на Екопак, за първи път тази година в парковете „Витоша”, „Врачански балкан” и „Русенски Лом” е организирано и разделно събиране на пластмасови отпадъци.

Организаторите от WWF и Globul ще осигурят всички необходими принадлежности за почистване (найлонови ръкавици и чували), а на някои места е осигурен и транспорт за желаещите да се включат. След приключване на почистването, всички доброволци по места участват в томбола с различни награди - тениски, значки и еко чанти от рециклиран винил, използван при миналогодишната рекламна кампания на инициативата.

На сайта globulgreen.bg всички желаещите да се включат в почистването могат да се запишат като доброволци, както и да получат подробна информация за сборните пунктове и начални часове на инициативата във всеки парк.

„Освен да опази дивата природа в България, инициативата има за цел също така да възпитава и насърчава отговорното отношение към природата. Устойчивото поведение на посетителите в природните паркове е изключително важно, тъй като те са защитени територии и в тях няма система за организирано събиране на отпадъците. Затова и мотото на тазгодишната комуникационна кампания е: Запази оригинала! Природата е произведение, което трябва да остане непокътнато!”, заяви Ясен Гуев, Директор „Корпоративна политика” в Globulпо време на прес-конференция, която се състоя днес в София.

Участие в събитието взеха също програмният ръководител на WWF България Веселина Кавръкова, координаторът „Комуникации” на WWF България Константин Иванов и посланиците на кампанията – певицата и актриса Деси Тенекеджиева, актьорът Валери Йорданов и телевизионните водещи Стефан Щерев и Галина Щърбева.

Globul подкрепя инициативата „Национален ден на природните паркове” в рамките на своята дългосрочна стратегия за екологична устойчивост GlobulGreen. Тя представлява съвкупност от инициативи в три основни направления - отговорна употреба на енергия, ресурси и материали, развитие и предлагане на устойчиви продукти и услуги, и публични партньорства при реализиране на проекти за опазване на околната среда.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes