Над 200 модела компютри ще бъдат оборудвани с дискретна графика NVIDIA GeForce и процесори Sandy Bridge

Декември 17, 2010 от itFORUM

Производителите на компютри се очаква да предложат 200 дизайна на продукти през първата половина на 2011, които ще използват графични процесори NVIDIA GeForce в комбинация с новото поколение процесори Intel Sandy Bridge.

Тези нови продукти се очаква да са разпределени в различни мобилни и настолни компютърни конфигурации от водещи OEM производители, в това число Acer, Alienware, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Medion, PackardBell, Samsung, Sony, Toshiba и други.

 

Търсенето на графична изчислителна мощ продължава да расте и производителите на компютри все повече се насочват към използването на графични чипове NVIDIA GeForce за да осигурят по-високите нива на производителност, които не са постижими при използването на интегрирана графика в приложения, като например игри, софтуер за видео обработка, уеб браузване на мултимедийно съдържание и гледане на 3D филми. За разлика от базовата графика, която е интегрирана в новите процесори SandyBridge, графичните процесори GeForceосигуряват много повече възможности и повишена съвместимост с най-актуалните компютърни игри, включително и тези на базата на Microsoft DirectX 11.

Дейвид Лии, вицепрезидент в мобилното компютърно подразделение на Acer заяви: “Потребителите все повече използват своите ноутбуци за преглеждане и създаване на съдържание – по всяко време и навсякъде. Графиката GeForce в комбинация с технологията Optimus позволяват на ноутбуците с марка Acerда осигуряват отлична производителност, когато тя е необходима и по-дълъг живот на батерията, когато това е от значение, а не производителността”.

“Търсенето на дискретни графични решения от страна на OEM-ите продължава да бъде силно и е над нивата от миналото - коментра Дийн МакКарън от MercuryResearch. - Ние предвиждаме значителен ръст през предстоящите години за дискретните графични решения, както при мобилните, така и при настолните компютри. На база на настоящите доставки на графични чипове, Mercury Researchпредвижда, че между 2009 и 2014 година те ще се удвоят като количество”.

“В главоломното развитие на цифровото съдържание и забавление не е никак чудно, че потребителите обичат преносимите компютри с графика GeForce - заяви Джеф Фишър, вицепрезидент в GeForce подразделението на NVIDIA. - Набраната от нас инерция отразява огромната нужда от по-комфортна работа с компютъра от страна на потребителите”.

Графичните процесори NVIDIA GeForce предлагат уникални възможности, като:

·        Поддръжка на технологията NVIDIA 3D Vision за зашеметяващо стереоскопично 3D изживяване в игри и при мултимедийно съдържание под формата на снимки и видео.

·        Поддръжка на технологията PhysX, която позволява пресъздаването на реалистични физични ефекти във виртуалните светове на любимите ви игри.

·        Поддръжка на архитектурата CUDA, позволяваща използването на графичните процесори за извършване на разнообразни неграфични изчисления с много висока ефективност.

·        Унифицирани драйвери NVIDIA Verde, предназначениза мобилните компютри, които осигуряват оптимална стабилност на работа и висока производителност.

·        Поддръжка за софтуераNVIDIA 3DTV Play, който позволява свързването на 3D Vision-базирани лаптопи и настолни компютри към3D телевизори.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes