Некст Консулт стана „златен“ партньор на Salesforce

Юли 15, 2016 от admin

Българската консултантска компания Некст Консулт стана „златен“ партньор на лидера в облачните услуги  Salesforce.com. и една от малкото фирми в света, които имат подобен статут в момента.

 

Израстването на партньорите на Salesforce.com до „златен“ статут е обусловено от развитие в няколко аспекта. Съществен критерий е интензивността на пазарната активност, измервана в конкретен резултат: приходи от сделки. Също толкова важен фактор е задоволството на потребителските организации, което се измерва чрез директна обратна връзка към Salesforce.com. Голяма тежест има и квалификацията на екипа, измервана чрез специализацията и сертификацията на служителите.

Обратната връзка от клиентите е сред най-съществените фактори в оценката на Salesforce за нейните партньори. За целта облачната компания провежда директни анкети с проектните мениджъри в съответните потребителски организации. На база на техните отговори се формира цялостна оценка, която може да варира в диапазона от 1 до 10. По този критерий българската консултантска компания се отличава с изключителен резултат: оценката за задоволството на потребителите на Некст Консулт е 9,4 точки.

„Достигането на статута на „златен партньор“ е резултат най-вече от съществените ни инвестиции в грижата за българските организации. Това са инвестиции в качествена поддръжка, специалисти, обучение и натрупване на специализирано ноу-хау“, обясни Орлин Дочев, управляващ съдружник в Некст Консулт.

За сравнение, повечето компании със статут на „златен“ партньор на Salesforce по света са големи американски или западноевропейски интегратори с по над 40 консултанти по внедряване и 30 разработчици в екипа си, показва справка в списъка на златните партньори на компанията.

Ползи за потребителите

За българските потребителски организации постижението на Некст Консулт означава повишено внимание от страна на глобалната облачна компания към конкретни нужди и изисквания. „Това се изразява в готовност за приоритетно разрешаване на потенциално възникнали сложни ситуации или специфични изисквания на наши клиенти,“ обясни Иво Дрешков, партньор „Софтуерни решения“ в Некст Консулт. Трикратно се увеличава броят на случаите, за които българската консултантска фирма може директно да ангажира Salesforce в работа с потребителски организации по специфични казуси, допълни Дрешков. 

Перспективи

На база на постигнатия „златен“ статут Некст Консулт планира активно разширяване на дейността си – и като териториално присъствие, и от гледна точка на индустриална специализация.

Българската фирма вече е позната на потребителски организации извън страната. Услугите на нейни консултанти ползват Tellus International - Румъния и офисът на Speedy в северната ни съседка, американските клонове на търговската верига Mania, eMerchantPay в Холандия и Исландия и др. Успешните проекти в тези организации ще послужат на Некст Консулт за трамплин в регионалното й разгръщане.

По отношение на индустриалната специализация Некст Консулт планира навлизане с вертикални решения в сферата на логистиката и финансовите услуги, уточниха от компанията.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes