Нетера и Spacecom влизат в партньорство за сателитни телевизионни услуги

Декември 2, 2013 от itFORUM

Българската телекомуникационна компания Нетера и израелската Spacecom, оператор на комуникационни спътници AMOS, обявиха началото на стратегическо партньорство между двете компании по отношение на спътникови Direct-to-home (DTH) телевизионни услуги, както и разпространението на видео към кабелни главни станции, VSAT комуникации и високоскоростни интернет услуги чрез спътника AMOS-2 (а след края на дейността му- чрез AMOS-6). 
 
“White-label” платформата за спътникови телевизионни услуги се казва „W4“ и дава възможност на оператори да предоставят DTH услуга на крайни потребители. Повече от 60 телевизионни канала ще се предлагат на „W4”, като съвсем скоро Нетера ще обогати листа и с медии в HD качество. Услугите ще се предлагат на спътника AMOS-2, разположен на 4˚ Запад. “White-label” модела се осъществява, като една компания предоставя и поддържа DTH услугата. Тя може да се разпространява от други оператори на телевизионни услуги, които я предлагат под своя собствена търговска марка.
 
Стартирал през 2003 г. на орбиталната позиция на Spacecom 4° Запад, спътникът AMOS-2 работи в Ku-обхвата и предлага на клиентите си широка гама от комуникационни услуги и услуги за видео излъчване в Европа и Близкия изток. Освен това, спътникът AMOS-2 е съвместно разположен със спътника AMOS-3, за да се гарантира резервираност и пълна надеждност на услугите. 
 
Нетера е българска телекомуникационна компания с 18-годишна история. Нетера предоставя услуги в България, Румъния, Турция, Сърбия, Македония, Гърция, Грузия, Армения, Азербайджан и др. Компанията стартира миналата година своя собствена, базирана в Европа, облачна услуга "Cloudware" – платформа от типа IaaS – Инфраструктура-като-услуга. Нетера притежава и експлоатира Sofia Data Center, София Телепорт и Телеком Център Русе. Нетера споделя един и същ собственик с "NetIX" (www.netix.net) - глобална  платформа за споделяне на Ethernet трафик и обмен на услуги. 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes