Нов смартфон на LG позволява споделяне на съдържание с други устройства чрез Wi-Fi Direct

Декември 22, 2011 от itFORUM

LG Electronics представи на българския пазар най-новото предложение от серията смартфони Optimus – LG Optimus Hub. Моделът предлага по-добри условия за сърфиране в интернет, различни възможности за споделяне на съдържание с други устройства и удължен живот на батерията.

 

LG Optimus Hub работи с операционна система Android 2.3 Gingerbread и разполага с 3,5-инчов HVGA NOVA дисплей с яркост от 550 нита. Бързият процесор и големият за класа екран позволяват на потребителите да сърфират безпроблемно в интернет докато са в движение. NOVA дисплеят е достатъчно ярък, за да възпроизвежда точни изображения дори и на пряка слънчева светлина, което допълнително увеличава функционалността на смартфона.

„Optimus Hub е смартфон от следващо поколение, който ще замести изключително успешния бюджетен смартфон Optimus One – каза Димитър Вълев, мениджър „Мобилни комуникации“, LG Electronics България. – Новият модел е изгодно решение, което ще позволи на потребителите да сърфират в интернет с удобния и голям дисплей, както и да споделят съдържание с други устройства с много бърза скорост.”

Функцията Wi-Fi Cast позволява на собствениците на Optimus Hub да споделят безжично филми, музика, снимки и друг вид съдържание между мобилни телефони, които поддържат Wi-Fi Direct. Тя не е зависима от Wi-Fi рутер, което дава възможност за споделяне на съдържание между няколко различни устройства едновременно, при това около 20 пъти по-бързо в сравнение с Bluetooth.

Функция Smart Share UI (DLNA) също така дава възможност за безжично споделяне на съдържание между мобилния телефон и телевизор. Освен това, благодарение на функцията On-screen Phone потребителите могат да разчитат нанепрекъсната комуникация между компютъра и смартфона, включително и споделяне на екрана на смартфона между различните устройства.

LG е осигурила допълнително предимство на телефона, свързано с ефективността на батерията. Моделът е оборудван с технология за управление на консумацията на електроенергия, когато смартфонът е в режим на готовност. Според компанията благодарение на нея животът на батерията е удължен с над 30%. В допълнение, намаленото време за реакция при работа със сензорния екран отговаря на изискването на потребителите за по-бърза работа със сензорния екран.

Моделът LG Optimus Hub се предлага в черен цвят в търговките обекти на Технополис на ориентировъчна цена от 399 лева на свободна продажба.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes