Нова иновативна ГИС платформа спомага за организиране на еко инициативи и акции

Април 26, 2016 от admin

Първата по рода си в България иновативна Географска информационна система (ГИС) за предоставяне на зелени краудсорсинг услуги беше представена на 19 април в столичния хотел Балкан. Проектът, реализиран от ДЖИ Солюшънс ЕООД в партньорство с GEODATA AS – водещата компания в сферата на Географските информационни системи в Норвегия, беше представен от Калин Лиловски от „ДЖИ Солюшънс“ ЕООД, като включи и демонстрация на системата на живо.

 

Разработена в съответствие с най-добрите световни практики, ГИС платформата KeepGreen.bg предоставя онлайн услуги, чрез които бързо и лесно можем да подаваме сигнали за нередности, свързани с околната среда, организираме акции по тяхното отстраняване, участваме като доброволци и по този начин подобряваме средата, в която живеем. Като социална краудсорсинг платформа, KeepGreen.bg позволява на потребителите да коментират сигналите, да ги споделят във Facebook и др. Всичко това е възможно през публичното уеб ГИС приложение на платформата (http://keepgreen.bg/), което се предоставя напълно безплатно, като част от корпоративната социална политика на ДЖИ Солюшънс, както стана ясно по време на пресконференцията.

KeepGreen.bg осигурява и бек-офис система за изготвяне на различни справки и анализи, валидиране на подадените сигнали, акции и т.н. Публичното приложение и бек-офис системата позволяват бърза и лесна къстамизация, така че да отговорят максимално на различните нужди на организациите за постигане на ефективна двупосочна комуникация с жителите, повишавайки нивото на предоставяните от тях услуги.

От ДЖИ Солюшънс посочиха, че са ангажирани с поддръжката на Географската информационна система в дългосрочен план като част от политиката на компанията за корпоративна социална отговорност.

Проектът „Развитие на иновативна Географска информационна система за зелени краудсорсинг услуги“ е реализиран с финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежкия Финансов Механизъм  2009-2014 в рамките на Програмна област  BG 10 – „Иновации в зелената индустрия.“

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes