Новата версия на Microsoft Dynamics NAV може да предсказва продажбите със система за машинно обучение

Декември 23, 2016 от admin

Технологиите за „машинно обучение“ (machine learning) навлизат изключително бързо в софтуерната индустрия и поредният пример за това е новата версия на системата за управление на бизнеса Microsoft Dynamics NAV на Microsoft. В нея са вградени иновативни функции, позволяващи на компаниите да прогнозират своите продажби и по този начин да управляват много по-добре продуктовите си наличности, съобщават от българската компания Тим ВИЖЪН България, която е първия български внедрител на популярната ERP система.

 

Machine learning или „машинно обучение“ представлява бързо развиваща се технологична концепция в сферата на изкуствения интелект, която обхваща технологии, позволяващи най-общо на компютрите да се обучават сами, без предварително програмиране. Потенциалните приложения включват подобряване работата на интернет търсачките, разпознаване на изображения и т. нар. „компютърно зрение“ (computer vision), филтрирането на нежеланите рекламни съобщения и др.

„Машинното обучение“ е внедрено в софтуерното допълнение „Прогнози за продажби и инвентар“ (Sales and Inventory Forecast) на новата версия на ERP системата Microsoft Dynamics NAV. Това позволява на системата да предоставя на мениджмънта прогнозна информация за очакваните продажби, вероятността от изчерпване на количества от определени продукти и потенциалната нужда от нови наличности. Модулът използва аналитичното решение Cortana Intelligence на Microsoft, за да предсказва бъдещите продажби на база на досегашната история на продажбите и установените модели в дейността на компанията. Това спомага да се осигуряват своевременно необходимите наличности като едновременно с това се намаляват количествата от продукти, престояващи в складовете.

„Изкуственият интелект и машинното обучение са бъдещето на софтуерните технологии и не е чудно, че те навлизат толкова бързо в системите за управление на бизнеса. Очаквам в бъдеще това да добави редица нови функционалности към ERP решенията, предоставяйки на ръководителите на компаниите изпреварваща информация за бъдещите тенденции в дейността им и в крайна сметка – повишавайки значително конкурентоспособността на фирмите, използващи такива софтуерни системи“ - заяви Анастас Шопов, мениджър Бизнес консултиране в Тим ВИЖЪН България.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes