Новател пуска 100Gbps телекомуникационна преносна система

Юли 11, 2013 от itFORUM

Новател пусна в експлоатация първата 100Gbps телекомуникационна преносна система за България и региона. Новата Cisco 100Gbps преносна система е разгърната в националната и международна телекомуникационна опорна мрежа на Новател, разширявайки по този начин регионалното 100Gbps преносно покритие на Magyar Telekom Group за Югоизточна Европа.
 
С изпълнението на този проект Новател увеличи своя потенциал за предоставяне на високоскоростни преносни капацитети. Оптичната национална и международна опорна мрежа на Новател е базирана върху DWDM технология, осигурявайки 100% защитеност и висока надеждност на предоставяните услуги. „В последните няколко години необходимостта от изграждането на мрежа за вискоскоростен трафик на данни нарасна неимоверно с увеличването на броя на използваните смартфони, мобилни устройства и сайтове с видео съдържание. Новата система ще ни позволи да предоставим на нашите клиенти - телекомуникационните и Интернет доставчици - възможността да предлагат още по-иновативни услуги на своите потребители”, каза Левенте Андраш Чентери, изпълнителен директор на Новател.
 
Новател България в качеството си на 100% дъщерно дружество собственост на Magyar Telekom, член на Deutsche Telekom Group, предоставя конкурентна алтернатива на българския телекомуникационен пазар. Като национален carrier оператор, Новател осигурява широк обхват услуги от най-висок технологичен клас на конкурентни цени на други телекомуникационни оператори, интернет доставчици и бизнес клиенти в Югоизточна Европа. Новател оперира обширна, изцяло собствена регионална оптична мрежа от последно високотехнологично поколение, разгърната на територията на България. На тази база Новател защитава най-високи промишлени стандарти в телеком индустрията по отношение на качество на клиентската услуга, експлоатацията и поддръжката на мрежата. 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes