Нови бизнес WLAN устройства от D-Link

Юни 19, 2012 от itFORUM

Три нови WLAN устройства от бизнес клас, предназначени за внедряване в малки и средни компании или университетски кампуси, представи D-Link. В основата на триото стои безжичният контролер DWC-1000 – устройство за автоматично управление, наблюдение и оптимизация на безжични среди, базирани на WLAN N точки за достъп като новите DWL-3600AP и DWL-6600AP от D-Link. Контролерът поддържа 802.11n стандарта и в двата честотни обхвата – 2.4 GHz и 5 GHz.

 

Благодарение на новата система за управление на лицензи от D-Link (DLMS) устройството може да бъде лесно надградено за управление на до 24 точки за достъп.

DWL-3600AP и DWL-6600AP осигуряват скорости на трансфер от до 300 Mbit/sв 2.4 GHz, като вторият модел оперира и в обхвата от 5 GHz. И двете устройства могат да функционират отделно като точка за достъп или заедно, контролирани от DWC-1000 в една централно управлявана система.

DWC-1000 Wireless Controller е първият продукт, който идва с новата система за управление на лицензите от D-Link (т.нар. DLMS). Последната е базирана на модела D-Link Assist и стандартизира процедурата, по която клиентите надграждат възможностите на своите продукти като активират определени софтуерни ключове. Регистрацията и управлението на продуктите, както и активацията на лицензите, се извършва централизирано чрез D-Link Self Service портала.

Контролерът позволява централизирано управление на свързани точки за достъп от една локация в компанията. Устройството разполага с четири Gigabit Ethernet LAN порта, два допълнителни порта с Gigabit интерфейс, два USB2.0 порта и един конзолен RJ-45 порт. USBпортовете позволяват споделяне на устройства като принтери или различни файлови услуги – функция, подходяща за офисни подразделения с ограничена мрежова инфраструктура. DWC-1000 самостоятелно открива всички налични точки за достъп в безжичната мрежа и автоматично ги организира. Устройството се грижи автоматично и за оптималното състояние на цялата мрежа: например, при изненадващо отпадане на сигнал, следствие от повредена точка за достъп, то увеличава пропускателните възможности на съседната точка като по този начин разширява RFпокритието.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes