Нови серии тънки клиенти от HP

Февруари 28, 2012 от itFORUM

HP обяви два нови тънки клиенти, HP t610 и HP t510, с повишени производителност и сигурност. И двата модела включват двуядрени процесори и поддържат HD графики.

 

Според компанията нови устройства са идеални за бизнеса, където служителите работят с отдалечени приложения и виртуални системи. Тънките клиенти предлагат на потребителите достъп до споделени приложения и данни на сървъри, което значително намалява оперативните разходи и повишава сигурността на данните.

Моделите t610 и t510 дават възможност за работа с няколко монитора и отдалечен достъп, както и по-висока мултимедийна производителност, благодарение на процесори AMD и VIA.

Според HP t610 е първият тънък клиент на пазара, който предлага BIOS, отговарящ на препоръките за сигурност на Националния институт за стандарти и технологии (NIST), за да гарантира висока сигурност при идентификация за чувствителни компютърни среди и да осигури на предприятията втори пласт на защита на фирмените данни.

Това е и първият тънък клиент, който има опция за вграден Модул за сигурност на платформата (TPM) – интегриран чип за криптографска сигурност, който гарантира само оторизиран достъп до мрежи съгласно изискванията за сертифициране на Trusted Computing Group.

HP t610 разполага с двуядрен процесор AMD G Fusion, който работи на тактова честота 1,65 GHz. Процесорът е с пасивно охлаждане, което помага на компаниите за намаляване на шума в офиса и за премахване на движещите се части от крайните устройства.

Ускорените процесори AMD Fusion APU съчетават процесор с ниска консумация на енергия и дискретен графичен адаптер в един-единствен интегриран модул, който осигурява висока производителност при намалени нива на енергопотребление. Благодарение на чипа на AMD новият тънък клиент HP t610 поддържа DirectX11 за 3D визуални ефекти и ускорена графика.
HP t610 работи с популярните софтуерни решения за управление на тънки клиенти и ОС, в т.ч. Microsoft Windows Embedded Standard 7, Windows Embedded Standard 2009 и Linux за HP ThinPro тънки клиенти. Предлагат се и конфигурации, които използват HP Smart Client Technology за автоматизирано управление – възможност, предоставяна единствено от HP в този клас гъвкави и високопроизводителни тънки клиенти.

HP t510 включва и най-високопроизводителния процесор в този клас, както и вградена поддръжка на до два дисплея. Той има двуядрен процесор VIA Eden X2 U4200 с тактова честота 1 GHz. Технологията VIA ChromotionHD 2.0 позволява хардуерно ускоряване на стрийминг мултимедия за по-добро сърфиране в интернет и отдалечена работа с мултимедия.

„С тези нови, гъвкави тънки клиенти, предприятията могат да защитят данните си по-ефективно, като получават изключително високо качество с по-добри графики и видео производителност, за да отговорят на изискванията на области като финанси, здравеопазване, публичния сектор и търговията,“ заяви Илия Тошев, HP PSG Country Manager за България. „Ние също така се уверихме, че t610 и t510 са лесни за интеграция и управление с широк набор от инструменти за управление.“

Серията тънки клиенти HP t510 се предлага на начална цена от 599 лв. Серията тънки клиенти HP t610 се предлага на начална цена от 749 лв. Сериите тънки клиенти HP t610 и t520 се очаква да се предлагат през месец май.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes