Нови системи за съхранение на данни представя IBM

Ноември 19, 2010 от itFORUM

IBM представи иновативни нови системи за съхранение на данни, които са оптимизирани за работни натоварвания като обработване и анализ на транзакции в реално време, отразяващи инвестиции на компанията в научна и развойна дейност в размер на 6 милиарда долара годишно. Сред новите продукти има дискова система за съхранение на данни от среден клас, наречена IBM Storwize V7000. Тя е създадена, за да може да управлява по-ефективно и с по-малко разходи големите масиви от данни на компаниите, така че те да могат да бъдат доставяни бързо при работни натоварвания като обработване на транзакции. Като например, нарастващия обем транзакции, извършвани от уеб пространството, от мобилни и вградени устройства.

Първата в света компютърна система за съхранение на данни, "RAMAC" на IBM, през 1956 г. заема цяла стая и може да съхранява 20 мегабайта данни, което е приблизително равно на една песен в MP3 плейър. Най-новата система за съхранение на данни на IBM, представената днес Storwize V7000 може да съхранява повече от един милион пъти повече данни от RAMAC в устройство, което можете да държите на бюрото си. Социалните мрежи, цифровата фотография и видео и онлайн търговията са сред дейностите, които водят до огромно нарастване в количеството данни, които в днешно време трябва да бъдат архивирани, пресявани и управлявани от компаниите. Изобретенията за съхранение на данни на IBM могат да позволят на компаниите да категоризират информацията по нови начини, което позволява например електронните медицински картони да достигат до пациентите за минути, вместо за дни.

Системата на IBM Storwize V7000 може да помогне за опростяването на административни задачи, като инсталиране, настройка и управление. Новата система може да намали обема на необходимите за оборудване помещения до 67% в сравнение с конкурентните предложения, като по този начин оставя пространство за бъдещ растеж. Освен това, новата система включва високоинтегриран софтуерен пакет за повишаване ефективността на съхранението на данни, което освобождава клиентите от необходимостта да купуват отделни компоненти, или да правят компромиси между цена и технически характеристики.

Новите системи за съхранение, които IBM представя днес, са създадени на базата на други иновативни решения за съхранение на данни от IBM - подхранвани от милиардите долари, които са инвестирани в научна и развойна дейност и стратегически придобивания. Те включват технологии, които могат да елиминират нуждата да се правят множество копия на едни и същи данни; хоризонтални (scale-out) технологии за съхранение, които да поддържат растежа - особено за неструктурирани данни като видео и снимки - и високопроизводителни работни натоварвания като cloud computing; както и технологии за вкарване на най-важната информация в бързи, динамични устройства за съхранение на данни, така че да може да бъде по-бързо достъпна за работни натоварвания като анализи и обработване на мобилни транзакции. 

Системата IBM Storwize V7000 допълнително демонстрира, че IBM споделя своите най-иновативни технологии за съхранение на данни в портфолиото си. Например, системата включва графичен потребителски интерфейс (GUI), създаден по модел на популярния XIV потребителски интерфейс, който значително намалява нуждата от настройване и администриране на системата; софтуера Easy Tier; и водещ в индустрията софтуер за виртуализация на съхранението, за който е доказано, че удвоява производителността. IBM представи вчера и редица други продукти за съхранение на данни, като IBM System Storage DS8800, SAN Volume Controller, IBM Systems Director Storage Control и др.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes