Образователни експерти от цял свят се събират у нас на изложението Дидакта – София 2012

Септември 28, 2012 от itFORUM

Водещи български и европейски експерти от сферата на образованието ще се съберат в София, в рамките на второто поредно издание на специализираното изложение Дидакта-София. То ще се проведе от 9 до 10 октомври, в столичния Интер Експо Център. Конференцията и изложението са насочени към преподаватели от всички образователни области в Югоизточна Европа. Събитието се организира от Образователната индустрия - Съюз Дидакта, в сътрудничество с Министерство на образованието, младежта и науката, и водещи ораганизации, сред които Сирма Медия АД.

 

Целта на Дидакта е да се представят разнообразни предложения за повишаване на квалификацията във всички етапи на ученето през целия живот: ранно и предучилищно, училищно и висше образование, обучение и следдипломна квалификация, както и консултиране. Образователното изложение ще покаже последните тенденции, актуални теми, проблеми и предложения в сферата на образованието. По време на събитието посетителите ще се запознаят с новостите в различните сфери и образователни услуги - средства за преподаване и обучение, консумативи, материали за музикални, игрови и спортни занимания, издателска дейност, мултимедийна и презентационна техника, хардуер, оборудване и системи за наука и техника, оборудване и системи за професионално обучение, обзавеждане на помещения и лаборатории, пилотните проекти „Класна стая на бъдещето“ и “Jump math”, практическо обучение и консултации, услуги, институции, съюзи и организации.

Първото издание на Дидакта - София се проведе през октомври 2011 година и насочи вниманието на специалистите и широката аудитория към разнообразни дейности и проекти в областта на образованието, като „Класна стая на бъдещето“, обучения на учители, сътрудничество между бизнес и професионално образование и други.

Събитието се организира по примера на изложението за образование Didacta, което се провежда успешно от години в отделни немски градове. Организаторът Didacta Association участва в реализирането на Didacta International в София като консултант и партньор. Входът за събитието е безплатен след предварителна регистрация. Повече информация можете да намерите на сайта: www.didacta-sofia.com. Входът е безплатен след регистрация.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes