Община Асеновград взе награда на БАИТ за ГИС проект

Януари 24, 2013 от itFORUM

На официална церемония в Гранд Хотел София,  бяха връчени годишните  награди на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за значим принос в развитието на информационните и комуникационни технологии през изминалата година у нас. Събитието се проведе под патронажа на президента на Р. България, Росен Плевнелиев.
 
 
Номинираните в конкурса тази година се състезаваха в общо 11 категории-.  В категория „Общинска администрация“ наградата отиде при община Асеновград за разработване на ГИС за туристически атракции. Наградата прие кметът на общината, д-р Емил Караиванов. 
 
„Проектът, реализиран успешно от ЕСРИ България, е уникален за България и няма аналог“, заяви д-р Караиванов при получаването на наградата. В рамките на проекта е създаден електронен регистър с информация за богатото културно-историческо наследство и природни забележителности в общината, който позволява тяхното ефективно управление. Изграден е специален уеб Геопортал, позволяващ на посетителите му да се разходят по картата на общината и да разгледат туристическите атракции на нейната територия. Разработените 3D модели и виртуална разходка на Асеновата крепост допринасят за постигането на едно по-атрактивно, интересно и съвременно популяризиране на туристическите забележителности. 
 
„Географска информационна система в община Асеновград отговаря на най-добрите световни практики и е един напълно нов за страната ни модел за  популяризиране на туристически атракции“, сподели д-р Емил Караиванов. 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes