Orange и Visa създават услугатата за безконтактно плащане през смартфон Orange Cash

Ноември 14, 2013 от itFORUM

Visa Европа и Orange обявиха стратегическото си партньорство с цел  увеличаване популярността и насърчаване ежедневната употреба на безконтактни плащания с мобилен телефон във Франция. Първата стъпка за целта е въвеждането на услугата Orange Cash.  Като първи предплатен продукт от този род във Франция, Orange Cash позволява на абонатите на телеком оператора, които притежават смартфон, снабден с NFC технология, да извършват безконтактни мобилни плащания лесно и сигурно. Orange Cash е решение, създадено и ръководено от компанията Wirecard Card Solutions – член на Visa Европа.
 
Партньорството ще позволи на френските потребители да заплащат за стоки и услуги  посредством мобилните си телефони. Броят на безконтактните терминали във Франция е нарастнал с 50% в рамките на шестте месеца до септември 2013.
 
Абонатите на телеком оператора ще могат да свалят приложението Orange Cash, да заредят със средства своята Orange Cash сметка от дебитна, кредитна или предплатена карта, и веднага да започнат да плащат безконтактно. За всички покупки над €20, следва да бъде въведен PIN за авторизация на трансакцията.
 
Услугата Orange Cash ще бъде налична за абонатите на Orange в Страсбург и Кан в началото на 2014 г., преди въвеждането й в цялата страна през второто тримесечие на годината. Очаква се стартирането на услугата да ускори възприемането на мобилните разплащания, допълвайки предлаганите от банките-партьори услуги. 
 
 
 
 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes