От Google освежиха иконата на Chrome

Март 23, 2011 от Ваню Кръстев

Иконата на браузъра Google Chrome вече е освежена и стилизирана, за да описва по-добре простотата, която предоставя на сърфиращите в Мрежата потребители. От блога на все по-популярния браузър обясняват, че новото лого въплъщава духът на Chrome – да прави работата в интернет по-бърза, по-лека и по-лесна за всички.  Многобройните творчески интерпретации на иконата от различни фенове на браузъра са подсказали на екипа, който стои зад неговата разработка, че е време тя да се развие към повече простота и абстракция, да има по-структуриран и чист вид, за да може по-лесно да бъде пресъздавана.

Трансформирането на иконата е струвала много усилия на екипа, който е работил върху задачата, се съобщава още в блога. Работейки върху детайлите те са проучили различни варианти и теми, но водещата насока е била иконата да бъде лесно пресъздавана върху различни типове медии – за печат, уеб и всякакви други възможни формати.  От блога на Google Chrome съобщават още, че потребителите скоро ще могат да видят новата икона в техните браузъри. 

Ето няколко арт проекта, пресъздаващи иконата на Coogle Chrome:

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes