Panda Cloud Office Protection 6.0 предоставя информационна сигурност като услуга

Май 15, 2012 от itFORUM

Panda Cloud Office Protection 6.0 e решение за сигурност предоставяно като услуга (Software-as-a-Service) за крайни устройства на Panda Security. То включва технология Device Control, разработена да предпазва машините от зловреден софтуер, разпространяван чрез неправилното им използване. Този контрол позволява на компаниите и организациите да подобрят производителността си чрез прилагане на различни политики за сигурност - отказ на достъп, достъп само за четене или пълен достъп за различни типове устройства (USB, цифрови фотоапарати, DVD и др.), чрез уеб-базирана конзола.

 

Panda Cloud Office Protection 6.0 има и Malware Freezer модул, който „замразява” регистрирания зловреден код за 7 дни, като го поставя под карнтина. Тази функция осигурява стабилност на системата, възстановявайки грешно припознатите като вируси файлове. Продуктът предлага защита за компютри, сървъри и корпоративни лаптопи, която се управлява отдалечено от произволна точка посредством уеб конзола.

Инфраструктурата на Panda Cloud Office Protection е изцяло базирана в облака, което способства за премахване на трудностите при отдалечено управление на сигурността на потребителите, като същевременно редуцира разходите за хардуер, свързани с модела клиент-сървър.

Както и до сега, услугата може да бъде инсталирана отдалечено или по електронната поща. Решението предлага и групови политики за настройка на допълнителни нива на защита, кратки доклади и информация за всякакви заплахи, както и централизирано управление.

Новата версия е хоствана в Windows Azure, облачна платформа на Microsoft и е разработена да осигурява поддръжка на мащабируеми приложения. Windows Azure поставя под  контрол неприкосновеността на личния живот и сигурността, което осигурява максимална защита на информацията и приложенията.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes