Panda с нова версия на облачното си решение за корпоративна сигурност

Август 5, 2013 от itFORUM

Panda Security пусна в обръщение новата Panda Cloud Office Protection (PCOP) версия 6.7. Според компанията тя предлага значителни технологични и функционални подобрения, за да помогне на малките и средни фирми в борбата срещу нарастващия брой кибер-атаки. На практика според PandaLabs, изследователската лаборатория на Panda Security, един от най-предпочитаните методи на кибер престъпниците при атака на такъв тип организации е чрез зловреден код от ново поколение да намират уязвимости, чрез които да заразят цялата система.

 

Потребителите на Panda Cloud Office Protection 6.7 могат да инсталират и изпробват Panda Cloud Systems Management (PCSM)автоматично с инсталация на PCOP. По този начин клиентите с PCOP, които нямат лицензи за PCSMще могат да видят потенциала на PCSM с няколко кликвания. Тази нова функция дава възможност на фирмите да ползват изцяло интегрирана платформа, която комбинира опциите сигурност и управление, като така дава възможност на организациите да се защитават от кибер престъпниците и същевременно да контролират всичко, което се случва в тяхната мрежа.

„Броят на кибер-атаки към бизнеса се увеличава, тъй като киберпрестъпниците търсят лесни мишени, а малките и средни предприятия не винаги прилагат подходящи мерки за сигурност – е мнението на Мануел Сантамария, глобален продуктов мениджър в Panda Security. – В много от случаите това се дължи на факта, че тези предприятия намират за обременително сами да управляват сигурността си или нямат нужния бюджет за това.”

Една от основните нови функции на версия 6.7 е включването на нова анти-малуер технология за откриване на уязвимости и ново поколение злонамерен софтуер преди всички останали на пазара, предлагащи сигурност в мрежата. Тази технология открива и неутрализира зловреден софтуер като Blackhole или Redkit, които експлоатират т.нар. нулев ден за уязвимости (в Java, Adobe, MS Office и т.н.), за да заразят компютрите. Освен това следи подозрителни процеси в реално време и открива стотици нови или все още неидентифицирани щамове зловреден софтуер всеки ден, включително и неизвестни варианти на съществуващи вируси.

„Тази нова функция цели да подобри значително защитата на малкия и среден бизнес благодарение на технологита Collective Intelligence, която ни позволява да разкриваме много повече уязвимости от нашите конкуренти и да осигуряваме на нашите клиенти защита в реално време, особено срещу нови и варинти на вече познати вируси, които се появяват всеки ден”, добавя още Сантамария.

Повече информация за новата версия на Panda Cloud Office Protection може да бъде намерена тук.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes