Panda Security влезе в сътрудничество с Facebook

Октомври 19, 2012 от itFORUM

Panda Security, компанията, предлагаща облачна сигурност, подписа споразумение за сътрудничество с Facebook за защита на потребителите на най-популярната социална мрежа. Потребителите на Facebook ще могат да ползват безплатно за 6 месеца Panda Internet Security 2013 през AV Marketplace. Освен това социалната медия и Panda ще обменят данни за зловредни линкове, което ще защити ползвателите, докато сърфират в интернет.

 

“Facebook е безспорно най-популярната социална медия и ние искаме да си партнираме с нея, за да подобрим нивото на сигурност на всички потребители.”, сподели Енрике Агилера, вицепрезидент на Panda Security, отговарящ за продажбите и маркетигнга.

 “Facebook показва нарастващ ангажимент по отношение сигурността на своите милиони потребители и ние с огромно удовлетворение ще си сътрудничим, за да превърнем този сайт в напълно изчистена от зловреден софтуер среда. Започвайки от днес – 17 октомври, хората, ползващи Facebook ще могат да се възползват от софтуера и тeхнологията на Panda, за да се предпазят от злонамерени линкове, като се включат в

AV Marketplace. С това сътрудничество ние наистина се стараем да осигурим по-добра защита на хората, ползващи нашите услуги.” , обяснява Джо Съливан, Главен служител по сигурността във Facebook.

Panda Internet Security 2013 е разработена специално, за да осигурява запазването на лични данни при работа в социалните медии или при ползване на други Интернет услуги.

Модулът Panda Safe Browser е особено полезен за потребителите, които искат да са максимално защитени, сърфирайки в мрежата. Освен това той може да криптира и защитава пароли на файлове и папки, за да ги предпази от кражба на лични данни при банкиране, финансови операции или споделяне на ценни мултимедии.

Panda Internet Security 2013 съдържа и модул Identity Protect, който пък осигурява анти- фишинг защита, превенция срещу изтичане на информация и защита срещу неоторизирано вземане на такса при провеждане на разговори.

Всеки ден PandaLabs получава близо 206,000 файла, 73,000 от които са нови зловредни програми, които Collective Intelligence, технологията разработена от компанията, автоматично анализира, класифицира и неутрализира в A 99.6% от случаите. Тази технология обединява информацията, получена от всеки компютър от Pandaобщността, за да се подобряват непрекъснато нивата на защита, които компанията осигурява на своите потребители по цял свят.

Продуктовата линия за 2013 има огромна база данни, като това е предпоставка да предлага на потребителите възможност машините им да се осигуряват максимално, като получават своевремнно информация за най-новите и най-опасни зловредни атаки.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes